La ronda permanent de Bob Dylan fa parada a Barcelona

  • El músic nord-americà actua aquest vespre al Festival Jardins de Pedralbes

VilaWeb
Redacció
04.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Bob Dylan és un dels cantants més influents de la història de la música popular, creador de discs clàssics que han estat determinants per a diverses generacions. També viu en una ronda sense final que aquest vespre fa parada a Barcelona per actuar a Festival Jardins de Pedralbes. A setanta-quatre anys es troba en plena forma i continua enregistrant discs, com ara ‘Shadows in the night’, amb versions de balades de Frank Sinatra.

Dylan també és notícia per l’edició de ‘The basement tapes complete’, un disc que aplega tots els enregistrament que va fer amb The Band el 1967. La ronda permanent en què viu li serveix d’aliment espiritual per a reviure en directe tant els temes més recents com el seu cançoner clàssic. Tot i això, als concerts Bob Dylan sempre recuperar els temes des d’òptiques sorprenents i amb el signe distintiu de la seva veu peculiar.

Considerat un dels artistes més destacats del segle XX, musicalment i culturalment parlant, l’obra de Bob Dylan és composta de trenta-sis àlbums d’estudi, un llibre de prosa poètica, el primer volum de la seva autobiografia i sis llibres amb el seu art plàstic. Va començar la carrera com a icona folk però aviat va tallar les arrels per a electrificar-se. La seva cançó ‘Like a Rolling Stone’ va ser l’estrella d’una trilogia d’àlbums essencials: ‘Bringing It All Back Home’, ‘Highway 61 Revisited’ i ‘Blonde On Blonde’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any