El Palau Robert repassa amb fotografies les grans mobilitzacions populars pel dret de decidir

  • Jordi Ribot Puntí, Joan Castro i Rubèn Garcia Carballo exposen imatges dels cinc grans esdeveniments socials del procés

VilaWeb
Redacció
05.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tossudament. Imatges del procés català‘ és una mostra fotogràfica de Jordi Ribot, Joan Castro i Rubèn Garcia que documenta les cinc grans mobilitzacions populars lligades al procés sobiranista català. Els tres fotògrafs, de l’agència gironina ICONNA Comunicació Audiovisual, van decidir centrar-se en aquesta temàtica després d’assistir a la manifestació de l’11 de setembre de 2012. La mostra es pot veure fins el 6 de setembre al jardí del Palau Robert.

Aquesta exposició pretén reflectir el procés que es viu en molts sectors de la societat catalana que reclamen el dret a decidir del poble català. L’Agència ICONNA va començar a treballar en aquest tema arran de la Diada del 2012, amb la gran manifestació que va omplir el centre de Barcelona de senyeres i estelades. A partir d’aquí van iniciar un projecte per recollir imatges de la resta de grans esdeveniments que ha viscut el procés català aquests últims tres anys.

L’exposició es divideix en cinc apartats que recorden, a través de vint-i-sis fotografies, les cinc grans mobilitzacions que han marcat el procés : la Diada del 2012 a Barcelona, el concert per  la Llibertat al Camp Nou, la Via Catalana de 2013, la Diada 2014 amb la ‘V’ i La consulta del 9-N. Cada apartat va acompanyat d’articles que descriuen les fotografies des de les perspectives de diversos periodistes.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any