Rajoy destitueix José Ignacio Wert

  • El nou ministre d'Educació serà Íñigo Méndez de Vigo

VilaWeb
ACN
25.06.2015 - 22:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Íñigo Méndez de Vigo substituirà José Ignacio Wert al capdavant del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports espanyol, segons que ha comunicat aquesta tarda el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al rei Felipe VI. El president espanyol ha agraït a Wert la feina feta com a ministre de Cultura i, singularment, la ‘determinació’ en l’elaboració de la polèmica Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE). Méndez de Vigo ocupava fins ara la secretaria d’estat per a la Unió Europea. El nou ministre prendrà possessió del càrrec demà a la tarda.

Rajoy havia promès canvis a l’executiu, uns canvis que el seu equip més pròxim havia escampat que no serien cosmètics. Tanmateix, finalment la crisi de govern es resol amb un sol canvi.

José Ignacio Wert ja havia demanat de deixar el govern i passar a ser ambaixador espanyol davant l’OCDE, després d’anunciar el seu casament amb Montserrat Gomendio, ex-secretària d’estat d’Educació. Ara Gomendio és la nova responsable d’Educació a l’OCDE, amb seu a París.

Íñigo Méndez de Vigo és una persona molt pròxima a l’equip de Rajoy i ja havia sonat per a ser ministre en etapes anteriors de l’executiu. Fent de portaveu del govern espanyol davant la Unió Europea, s’ha destacat per la tasca contra el procés sobiranista de Catalunya.

És el quart ministre que canvia Rajoy en el seu mandat. Amb poca tirada als canvis, sempre ha dit que preferia treballar amb les persones que va designar al principi de la legislatura. Va canviar Ana Mato per Alfonso Alonso al capdavant del Ministeri de Sanitat, Alberto Ruíz Gallardón per Rafael Catalá al capdavant de Justícia i Isabel García Tejerina per Miguel Árias Cañete al capdavant d’Agricultura.

 

Informació relacionada:

Méndez de Vigo, el nou ministre d’Educació espanyol que va menystenir els catalans

José Ignacio Wert, el ministre que pretenia ‘espanyolitzar els alumnes catalans’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any