Anul·lades les eleccions municipals de Ceret i Pià

  • Ahir divendres el Conseil d'Etat va fer publica la seua decisió, i va anular les eleccions municipals de Ceret i Pià. En canvi, a Montesquiu no s'hauran de repetir ...>>
    Ds. 6 de juny del 2015

VilaWeb
Redacció
06.06.2015 - 11:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Conseil d’Etat anul·la el resultats de les eleccions de Ceret i Pià, que es repetoiran doncs, però valida els resultats de Montesquiu.

– A Pià fou Michel Maffre qui va obrir el contenciós, fent un recurs contra el batlle sortint Guy Parès, que havia sigut reelegit. Un dels arguments per demanar aquesta anulació era ‘l’aparició al diari municipal d’un editorial virulent escrit pel al batlle i que va ser publicat durant la campanya electoral’.

– Per la seua banda, a Ceret, va ser François Brulé (41.30%) qui va posar recurs contra els resultats de les eleccions municipals. Aquest havia perdut al segon torn guanyat pel batlle sortin Alain Torrent (44.47%). En el seu recurs, François Brulé es referia al fet que el 23è candidat de la llista conduïda per Jean-Pierre Brazès era anglès (que li impedia presentar-se, per ser comunitari) però que la seua nacionalitat no estava especificada en el butlleta de vot, tal com requereix la llei electoral.

– Mentre que a Montesquiu de l’Albera, el recurs el va posar Cyrille de Foucher, en contra de la batllessa Huguette Pons. Un recurs rebutjat pel Tribunal administratiu de Montpeller, però també el ‘Raporteur public’, i que el Conseil d’Etat també havia rebutjat.

Ara els habitants de Ceret i Pià, tindran de tornar a votar per elegir als seus representants municipals en els pròxims tres mesos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any