Macià Alavedra: ‘No vaig participar en cap operació urbanística, sinó d’intermediació pura i simple’

  • L'ex-conseller de Jordi Pujol no ha volgut pronunciar-se sobre el cas Pretòria perquè al·lega que el procés judicial està obert

VilaWeb
Redacció
02.06.2015 - 11:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Macià Alavedra ha iniciat el torn de compareixences d’avui a la comissió parlamentària d’investigació sobre el frau fiscal. Alavedra, que encara a una petició de la Fiscalia Anticorrupció de sis anys i deu mesos de presó pel Cas Pretòria, ha començat la intervenció dient que s’acull al dret de no declarar perquè el procés judicial està obert. En l’única declaració que ha fet sobre el Cas Pretòria ha afirmat que ‘no vaig participar en cap operació urbanística, sinó d’intermediació pura i simple. Després s’ha volgut vestir de tràfic d’influències’. En el seu parlament inicial s’ha definit com a empresari i que la seva reconversió com a polític ‘no m’ha anat massa bé’ i que ‘me’n penedeixo’.

Es creu a Jordi Pujol

El que va ser conseller de Jordi Pujol en diferents etapes ha assegurat que es creu ‘absolutament’ la versió de l’expresident sobre l’origen ‘del llegat i la deixa’ de la fortuna a l’estranger. ‘Conec com el conec, me’l crec absolutament’ i ha volgut recordar que ‘no em va cessar, vaig plegar jo’. En relació a les seves múltiples activitats empresarials ha defensat que aquestes són anteriors a la seva entrada en política: ‘No vull fer pena però entrar a la política no m’ha enriquit gens en comparació amb socis de les meves empreses’. També ha afegit que ‘no he fet favors a ningú. Jo mai he donat concessions’.

Quan li han preguntat des d’Esquerra si CiU tenia algun acord amb el PSOE relacionat amb la investigació de casos de presumpta corrupció, l’exconseller ha dit que ‘això seria ofendre’ns a nosaltres i ofendre el PSOE’ i qüestionat sobre quants comptes té a l’estranger, ha dit que ‘tot està regularitzat. De moment no contesto, ja ho sabran al final del procés judicial’.

Traduccions ‘horroroses’

Alguns dels diputats de la comissió han citat les gravacions telefòniques que inclou el cas Pretòria, en una de les quals Alavedra pronuncia la frase: ‘la política es fa a les clavegueres’. L’ex-conseller ha volgut treure transcendència a aquests enregistraments i ha defensat que en una conversa ‘es poden dir moltes coses que si es treuen de context no tenen sentit’. Alavedra també ha volgut explicar que la traducció de les converses al castellà ha estat feta per la Guàrdia Civil: ‘Són traduccions horroroses. En un cas van traduir la paraula entesos per Jesús i els vaig haver de dir que jo no conec cap Jesús’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any