La desocupació baixa als Països Catalans el mes d’abril

  • A Catalunya no hi havia hagut un descens tan fort el mes d'abril des de fa 19 anys

VilaWeb
Redacció
05.05.2015 - 09:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les xifres d’ocupació han baixat aquest abril als Països Catalans. Al Principiat hi ha hagut la davallada més forta dels darrers 19 anys en un mes d’abril, amb 18.681 persones, segons dades del Servei d’Ocupació de Catalunya. La reducció de la desocupació acumula 22 mesos seguits de descensos interanuals. La taxa de reducció d’aquest abril ha estat del -9,62%, el descens percentual més elevat des del maig de l’any 2000. La desocupació s’ha reduït en tots els sectors, però destaquen especialment el sector serveis, la construcció i la indústria. 

La xifra de desocupació al País Valencià ha baixat en 8.084 persones, i el nombre de desocupats són 502.532. Aquestes dades suposen un -1,58% menys que el març i un 8,01% menys que el mateix mes de l’any anterior, segons dades del Ministeri de Treball i Seguretat Social.  

A les Illes Balears, segons el Servei d’Ocupació de les Illes Balears, el nombre de desocupats ha disminuït, aquest abril, en 8.335 respecte al mes de març. Amb aquesta tendència a la baixa, el descens de la desocupació a les Illes Balears és d’un 11,9% interanual. Aquesta xifra és la més baixa en un mes d’abril des del 2009. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any