Batlle demana respectar l’himne espanyol a la final de Copa

  • Proposa de cantar els Segadors 'a cappella' · El director dels Mossos d'Esquadra diu que no es desallotjarà el Camp Nou en cas de xiulada

VilaWeb
ACN
26.04.2015 - 10:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, ‘com a responsable del cos policial’, ha demanat en una entrevista amb l’ACN respecte per a l’himne espanyol durant la final de la Copa del Rei, que enfrontarà el 30 de maig el F.C.Barcelona i l’Athletic de Bilbao. Un país que ‘demana respecte’ ha de ser també capaç de ‘respectar’ el conjunt de ‘símbols’ que estaran ‘presents’ en aquest partit. Batlle ha proposat alternatives ‘més exemplars’, com per exemple, escoltar sense xiular -i en silenci- l’himne espanyol i cantar ‘Els Segadors’ després ‘a cappella’.

El director dels Mossos ha recordat que les actuacions de la policia catalana sempre es guien pels ‘principis de coherència, oportunitat i proporcionalitat’ i, per aquesta raó, ‘ningú es planteja seriosament’ que es pugui desallotjar l’estadi del F.C.Barcelona si hi ha xiulada a l’himne espanyol, tal com havia suggerit la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, entre d’altres.

‘Dit això’, ha afegit, ‘com a responsable del cos policial també dic que demano respecte’. ‘Som un país que demanem contínuament respecte i hem de ser també capaços de respectar’, ha raonat.

En aquest sentit, ‘seria una mostra de civisme extraordinària respectar el conjunt de símbols que estaran presents en aquella final’. A banda, ha proposat durant l’entrevista, ‘hi ha alternatives en aquella final molt més cíviques i exemplars que xiular’. Vist ‘el darrer Barça-Madrid’ amb tot el camp cantant ‘a cappella’ l’himne blaugrana, ‘algú s’ha plantejat escoltar en silenci l’himne espanyol i després cantar ‘a cappella’ Els Segadors? Seria una lliçó extraordinària’.

‘Una gran festa’

La final de la Copa del Rei ‘és una gran festa’ i, a més, en aquest partit ‘les dues aficions en principi no són contradictòries’. Un fet que no va fa preveure ‘conflictes d’ordre públic’. En qualsevol cas, el dispositiu desplegat dels Mossos, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana i l’Ertzaintza, té en compte que es reuniran ‘100.000 persones’ i que ‘aproximadament 50.000 d’elles’ vindran de fora. S’ha de parlar de tots els detalls ‘amb el F.C.Barcelona i amb la Real Federació Espanyola de Futbol’.

El context actual d’alerta per amenaça terrorista també influirà en aquest dispositiu i ‘tocarà estar amatents’. Les amenaces que planegen sobre aquest esdeveniment no són especials sinó que són les mateixes que cal tenir presents en qualsevol concentració de ciutadans que es produeix enmig d’aquest context que ‘viu el món occidental actualment’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any