August Gil i Matamala, Isabel Vallet i David Fernàndez tanquen la llista de la CUP a Barcelona

  • La CUP presenta la candidatura sencera amb un breu perfil de cada candidat

VilaWeb
Redacció
24.04.2015 - 15:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Qui són els cinquanta-un candidats que integren la llista de la CUP Capgirem Barcelona? Avui s’ha fet pública la llista completa i una breu presentació de cada candidat. Els cinc primers van ser escollits en les assemblees obertes prèvies a la IV Trobada Popular Municipalista (TPM), el dia 28 de febrer, quan també es van aprovar els candidats a consellers de districte.

Els vint candidats a consellers, dos per cada districte, ocupen els llocs que van del 6 al 26. Completen la llista fins al número 38 persones representatives que han integrat els grups de treball de la TPM.

Clouen la llista August Gil i Matamala, militant antifranquista i advocat laboralista; Isabel Vallet, jurista, diputada al Parlament de Catalunya i membre del grup de treball de sanitat; i David Fernàndez, periodista i també diputat al Parlament de Catalunya.

Vegeu la llista a continuació:

1. María José Lecha González. Nascuda el 1957 a Barcelona. Viu al Fort Pienc. Treballa d’administrativa a l’Hospital de Sant Pau des de l’any 1975. És activista sindical de la Federació de Treballadors i Treballadores de Catalunya (FTC–IAC), membre del comitè d’empresa i del grup de Sanitat de la CUP. Va formar part de l’Assemblea dels Drets Socials de l’Eixample i és sòcia del Casal Independentista de l’Eixample – la Cruïlla.

2. Maria Rovira i Torrens. Nascuda el 1988 a Barcelona. Viu a Sagrada Família. Participa d’espais feministes, és membre de l’Associació de Veïnes i Veïns de Sagrada Família i focalitza l’activitat en la construcció del moviment juvenil des de fa 10 anys. Membre de la mesa del Consell Polític Nacional de la CUP. Ha participat de la creació i consolidació de la Trobada Popular Municipalista de Barcelona, com a coordinadora de l’eix de Joventut, del qual va ser una de les portaveus.

3. Josep Garganté i Closa. Nascut el 1972 a Barcelona i veí de la Vila de Gràcia. Treballa com a conductor d’autobusos a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) des de fa 12 anys. Membre de la CUP de Gràcia, de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i soci del Casal Popular de Nou Barris Tres Voltes Rebel. Activista en lluites laborals, socials i internacionalistes.

4. Eulàlia Reguant i Cura. Nascuda el 1979 a Barcelona i veïna de l’Esquerra de l’Eixample. Llicenciada en matemàtiques, actualment treballa a Lafede.cat (organitzacions per a la justícia global). Anteriorment, va formar part de l’associació Justícia i Pau. Sòcia de FIARE–Banca Populare, especialista en finances ètiques, i de l’Ateneu Layret del barri de Sant Antoni.

5. Oscar Simón Bueno. Nascut el 1975 a Barcelona i veí de Sants. Treballa com a professor interí a Sant Feliu de Guíxols. Membre de la CUP, del col·lectiu En Lluita i de la Intersindical Alternativa de Catalunya. Activista implicat en lluites com el moviment antifeixista, el moviment antiglobalització, pel dret a l’habitatge, per l’educació pública, a l’Assemblea de Barcelona, en lluites laborals, en el moviment 15M o en marxes de la dignitat.

6. Pere Casas Zarzuela. Nascut el 1955 a Ceuta i veí del Turó de la Peira. Treballa a l’Ajuntament de Barcelona com a administratiu a la Secretaria Tècnica de l’Institut de Cultura. Delegat de la secció sindical de la CGT a l’Ajuntament de Barcelona. Participant en l’Acord Nacional per a la Cultura i integrant plataforma SOS cultura.

7. Isabel Chacón Chacón. Nascuda el 1973 a Ibias (Astúries) i veïna de l’Esquerra de l’Eixample. Treballa com a tècnica en projectes de recerca al Consell d’Associacions de Barcelona. Membre de la CUP i activista veïnal. Participa de la lluita per la sanitat pública a l’Assemblea d’Usuàries i Treballadores Tancada Clínic, a la vocalia de salut de l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample i coordina el grup de treball nacional de sanitat de la CUP – Alternativa d’Esquerres.

8. Pere Solà i Gussinyer. Nascut el 1945 a Girona i veí de la Sagrera. És catedràtic d’Història de l’Educació a la Universitat Autònoma de Barcelona i està especialitzat en l’educació popular i llibertària. Va participar de la Caputxinada com a membre del Sindicat Democràtic d’Estudiants de la Universitat de Barcelona. Ha organitzat congressos sobre història de l’educació i educació permanent i tercer sector. Al 2012 va ser candidat a rector de la UAB.

9. Mireia Foradada Villar. Nascuda el 1986 a Sabadell i veïna de la Vila de Gràcia. Treballa en l’àmbit de l’educació, formació, recerca i feminisme. Llicenciada en Pedagogia per la UAB i Màster en Estudis de les Dones, Gènere i Ciutadania. Actualment milita al col·lectiu de dones feministes Gatamaula. Abans havia format part de la CAJEI i també del SEPC.

10. Josep Jover i Padró. Nascut el 1955 a Terrassa i veí de la Vila de Gràcia. Treballa com a advocat independent i també és professor especialitzat en propietat intel·lectual, drets d’autor i tecnologies de la informació, gestió de conflictes, drets humans de tercera generació i dret comunitari. Membre de la Comissió Jurídica del 15M de Barcelona i col·laborador del projecte GUIFI.net. Va presentar, en el seu moment, la demanda contra el cànon digital al Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Vinculat a Pirates.cat.

11. Berta Grau i Esteve. Nascuda el 1990 a Barcelona i veïna de Sagrada Família. Treballadora en l’àmbit de l’educació ambiental. Graduada en Biologia i actualment estudiant del màster d’Ecologia, Gestió i Restauració del Medi Natural. Vinculada a la lluita estudiantil i al món del lleure on ha estat monitora de l’esplai SJC. Actualment és membre d’Arran Sagrada Família, de la plataforma juvenil de Sagrada Família Joves del Poblet i del grup de treball de joventut de la CUP – Capgirem Barcelona.

12. Bartolomé Carmona Ramos. Nascut a Almeria (Andalusia) el 1956 i veí del Verdum. Treballa a Parcs i Jardins on és delegat sindical al Comitè d’Empresa per la CGT. Activista del col·lectiu Males Herbes. Membre de la Trobada Alternativa de Nou Barris i del Casal Popular Tres Voltes Rebel

13. Txell Bragulat Vallverdú. Nascuda el 1973 a Barcelona i veïna de Torre Llobeta. Treballa en una entitat de l’economia solidària dedicada a les relacions internacionals i a la difusió de la cultura. Militant internacionalista en solidaritat amb les lluites dels pobles mediterranis.

14. Josep Lluís Jiménez Castelltort. Nascut el 1984 a Barcelona i veí de Sants. Enginyer informàtic. Soci treballador d’una cooperativa santsenca adherida a la XES i soci fundador de MásPublico (la Marea) i Eticom–SomConnexió. Vinculat al moviment 15M, coordinador de la sectorial de democràcia del Procés Constituent, impulsor de la Crida Constituent, coportaveu de la Trobada Popular Municipalista de Barcelona i membre de l’Institut Cartogràfic de la Revolta.

15. Isa Garnika i Aizkorbe. Nascuda a Aibar (Navarra) l’any 1953 i veïna de la Vila de Gràcia. Treballa d’infermera quirúrgica d’urgències a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Sindicalista feminista de la CGT, membre de la Marea Pensionista, militant d’Endavant (OSAN) i de Sortu (Euskal Herria).

16. Eduardo Caliz Robles. Nascut el 1978 a Jerez de la Frontera i veí de Sant Andreu de Palomar. És Advocat i exerceix en la defensa de casos de l’organització antirrepressiva de l’Esquerra Independentista Alerta Solidària. Va ser membre de Jaleo Nación Andaluza i del CSO la Gordíssima. Actualment soci del Casal Independentista El Noi Baliarda i membre del Grup de Treball de Drets i Llibertats de la CUP.

17. Eva Fernández Lamelas. Nascuda el 1957 a Barcelona i veïna de la Barceloneta. És infermera i antropòloga. Activista feminista i veïnal a Ciutat Vella, va formar part del moviment de vocalies de dones de les associacions veïnals durant la Transició. Vinculada al moviment i a les lluites veïnals de la Barceloneta. Entre el 2004 i el 2010 va presidir la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB).

18. Santiago Vilanova i Tané. Nascut el 1947 a Olot i veí del Raval. Periodista, escriptor i consultor ambiental. Cofundador del partit ecologista Els Verds – Alternativa Verda. President de l’associació Una Sola Terra i exdirector de Diari de Barcelona durant els seus darrers anys d’autogestió.

19. Carles Hernàndez Macho. Nascut el 1973 a Barcelona i veí de Porta. Treballador i delegat sindical en una empresa de telemàrqueting. Membre de l’Oficina de Drets Socials de la Trobada Alternativa de Nou Barris i soci del Casal Popular Tres Voltes Rebel.

20. Carlota Sen Buj. Nascuda el 1976 a Barcelona i veïna de la Guineueta. És col·laboradora de la CUP de Nou Barris i sòcia del Casal Popular Tres Voltes Rebel. Coordinadora de la Trobada Alternativa de Nou Barris, participant de 9BarrisCabrejada i d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme d’Horta–Guinardó. Impulsora de la plataforma #StopPujadesTransport.

21. Ivan Altimira Miralles. Nascut el 1974 a Barcelona i veí de Sant Andreu de Palomar. Actor professional i director artístic de l’Embruix. Va formar part del col·lectiu antimilitarista Mili KK, del moviment okupa i contra l’especulació urbanística, i de la Plataforma pel Dret a Decidir. Portaveu de la Plataforma Salvem el Casc Antic. Actualment és activista cultural a Diables de Sant Andreu i participa de la gestió col·lectiva d’espais culturals.

22. Cristina Castells Roura. Nascuda el 1994 a Barcelona i veïna de Sant Andreu de Palomar. Ha format part de l’Assemblea de Joves de Sant Andreu la Trinxera i ha participat activament en la gestió del CSO la Gordíssima. Actualment és membre d’Arran i de la Plataforma d’Entitats Juvenils Districte IX.

23. Maria Lluïsa Pahissa i Casadevall. Nascuda a Barcelona l’any 1952 i veïna de Sants. Té una llarga trajectòria dins l’anarcosindicalisme, primer a la CNT i després a la CGT on va coordinar la revista ‘Catalunya’. Ha format part de la plataforma CopalTAV del Vallès Oriental. Ha estat implicada a Sants – Montjuïc Decideix durant la consulta del 10A i actualment és membre de la territorial de Sants Montjuïc de l’Assemblea Nacional Catalana.

24. Marc Santasusana Corzan. Nascut el 1980 a Barcelona i veí de Sants. Doctor en Història Contemporània i professor. Ha militat durant molts anys a l’Esquerra Independentista i és participant de moltes lluites socials i nacionals. Darrerament, ha impulsat el Comitè de Solidaritat amb la Vaga de Panrico a Sants o la Plataforma 9N a Sants – Montjuïc. Participa activament a les audiències públiques del districte.

25. Paula Mansilla Rodriguez, coneguda com a Paula Ezkerra. Nascuda a l’Argentina el 1971 i veïna de la Vila de Gràcia. Comença la militància al Buenos Aires dels anys noranta fent front a la repressió que les classes populars rebien per part del govern. Posteriorment, participa en col·lectius feministes i comunistes d’Itàlia i, més tard, a França, en la lluita per la dignitat de les treballadores sexuals. Lluita que també duu a terme actualment en diferents moviment socials de Barcelona.

26. Joan Suqué Puig-Serra. Nascut el 1976 a Barcelona i veí de la Barceloneta. Treballa al sector de l’hostaleria a Ciutat Vella. Va ser membre dels Joves Independentistes Revolucionaris i Revolucionàries (JIR) i també activista del moviment okupa a la casa Tapioles de Poble Sec, entre d’altres. Actualment, és redactor articles de contrainformació i col·labora com a guionista en documentals i programes de la xarxa de televisions locals.

27. Ariadna Gálvez i Rifa. Nascuda el 1985 a Barcelona i veïna d’Horta. Treballa en el tercer sector en temes de justícia global. És periodista i humanista de formació. Activista des del feminisme a la lluita de barri, passant per la solidaritat internacionalista, sobretot centrada a Palestina. Anteriorment, havia format part d’una agrupació escolta.

28. David Vallverdú Martín. Nascut el 1982 a Barcelona i veí d’Horta. Treballa com a informador juvenil i és membre del Consell de la Joventut d’Horta–Guinardó i dels Diables d’Horta. És animador sociocultural de formació. Anteriorment, havia format part de la CAJEI i havia estat monitor d’esplais i agrupacions escoltes i havia participat en diferents plataformes i lluites veïnals d’Horta.

29. Ainhoa Ruiz Benedicto. Nascuda el 1983 a Gasteiz (Euskal Herria) i veïna del Camp de l’Arpa. Activista del Centre Delàs d’Estudis per la Pau. Ha col·laborat en projectes a Palestina, Perú i Colòmbia. Membre de la junta de l’Associació de Veïns i Veïnes del Clot–Camp de l’Arpa i també militant de la CUP al Clot.

30. Jordi Garcia Calvo. Nascut a Barcelona el 1976 i veí del Poblenou. Està implicat a l’Esquerra Independentista des del 1991, primer a les JIR, després a la PUA, i més tard a Endavant i la CUP de Barcelona. És soci de L’Octubre – Casal Independentista del Poblenou i també participa de l’associacionisme veïnal. És president de la Colla de Diables de Poblenou i tresorer de Fem Maig. Col·labora amb la Coordinadora d’Entitats i impulsa l’Ordre del Sant Pollastre.

31. Maria Antònia Arnau i Puigvert. Nascuda el 1948 a Barcelona i veïna de la Vila de Gràcia. Ha participat en organitzacions socials, de solidaritat internacionalista i independentistes. Activista per la terra, per la gent que viu aquí, pel dret a viure dignament i en llibertat.

32. Quim Serra Toro. Nascut a Barcelona el 1992 i veí del Camp d’en Grassot. És membre de l’Esquerra Independentista de Gràcia i va participar de la creació de l’Assemblea de Joves de Camp d’en Grassot i Ca l’Alegre. Forma part de la lluita contra l’elitització de la Vila de Gràcia i, anteriorment, havia participat de la plataforma ‘Gràcia on vas?’

33. Anna Serra i Bienvenido. Nascuda el 1986 a Barcelona i veïna de Sagrada Família. Llicenciada en Bioquímica. Membre d’Endavant–OSAN i d’Escoltes Catalans, on forma part de l’equip de Gènere i coordina l’àrea de Creixement. És sòcia del Casal Independentista de l’Eixample – la Cruïlla i de la Bastonera de l’Eixample.

34. Roger Bujons i Tomàs. Nascut el 1980 a Barcelona i veí de l’Esquerra de l’Eixample. Treballa a Òmnium Cultural. És membre de l’Ateneu Francesc Layret, està afiliat a la Intersindical–CSC i és soci de l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample. Va ser portaveu de la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (CEPC).

35. Blanca Serra i Puig. Nascuda a Barcelona l’any 1943 i veïna de les Corts. És catedràtica de llengua en un institut de Barcelona. Llicenciada en llengües clàssiques. Ha estat militant del PSAN, Independentistes dels Països Catalans i l’MDT. Actualment és membre de la CUP a les Corts.

36. Marc Faustino i Vidal. Nascut el 1976 a Barcelona i veí de Les Corts. Graduat social i llicenciat en Ciències del Treball. Membre de la Confederació Sindical Catalana (CSC). Participa d’iniciatives com l’Ateneu Popular de les Corts, Òmnium, l’Assemblea Nacional Catalana o la Comissió de Festes de la Plaça Concòrdia.

37. Joan Pujol Calverol. Nascut a Barcelona l’any 1991 i veí de Vallvidrera. Treballa de fisioterapeuta al sistema d’atenció primària. Militant de la CUP de Sarrià – Sant Gervasi i impulsor de l’Assemblea de Joves de Vallvidrera. Ha participat en diverses lluites a Vallvidrera per la millora del transport públic, contra les maniobres militars a Collserola o pel referèndum per la independència de Vallvidrera de l’any 2010.

38. Natàlia Navàs Viladegut. Nascuda el 1985 a Barcelona i veïna de Sant Gervasi de Cassoles. Treballa de tècnica esportiva i és formadora en gènere i igualtat. Va participar en la gestió del Casal Popular Manuel de Pedrolo i en la construcció del moviment juvenil de Cassoles. Actualment és militant de la CUP de Sarrià – Sant Gervasi i de la Borda, l’assemblea feminista del districte.

39. August Gil i Matamala. Nascut a Barcelona l’any 1934 i veí de Sant Gervasi de Cassoles. És advocat laboralista. Va formar part de la resistència antifranquista i va presidir l’associació d’Advocats Europeus Demòcrates (AED) que es va constituir per defensar els drets ciutadans, preservar la independència dels advocats i lluitar per la instauració d’un dret europeu democràtic i progressista. El 2007 se li va concedir la Creu de Sant Jordi i el 2013 va rebre el Premi Memorial Lluís Companys de la Fundació Josep Irla.

40. Isabel Vallet i Sánchez. Nascuda el 1981 a Benicull de Xúquer i veïna de la Salut. És assessora jurídica i diputada al Parlament de Catalunya per la CUP – Alternativa d’Esquerres. És sòcia del Casal Popular de Castelló i de la Barraqueta de Gràcia. Militant d’Endavant–OSAN i de la CUP a Gràcia. També forma part del Grup de Treball de Sanitat de la CUP.

41. David Fernàndez i Ramos. Nascut el 1974 a Barcelona i veí de la Vila de Gràcia. Diputat al Parlament de Catalunya per la CUP – Alternativa d’Esquerres on presideix la Comissió d’Investigació sobre Frau Fiscal i Corrupció Política. És periodista a la Directa i cooperativista a Coop57. Està afiliat a la Intersindical Alternativa de Catalunya i és membre de l’Ateneu la Torna, d’Entrepobles i de la Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura.

Candidats suplents:

1. Xavier Monge i Profitós. Nascut a Barcelona l’any 1985 i veí de Sagrada Família. Treballa d’advocat. Actualment milita a la CUP i és activista veïnal a Sagrada Família. És soci de l’AVV Sagrada Família i membre fundador del Casal Independentista de l’Eixample – la Cruïlla. Ha militat a Maulets i al SEPC durant la lluita contra el Procés de Bolonya. Va encapçalar la llista de la CUP – Alternativa per Barcelona a les eleccions municipals de l’any 2011.

2. Melani Barbero Seidel. Nascuda a Barcelona l’any 1969 i veïna de la Trinitat Vella. Treballa a Telefonica i està afiliada al sindicat COBAS. Membre de la Trobada Alternativa de Nou Barris i sòcia del Casal Popular Tres Voltes Rebel. Forma part activa del teixit associatiu i cultural de Nou Barris i durant molts anys ha estat un dels pilars de la solidaritat internacionalista a la Plataforma Defensem Cuba.

3. Sergi Rubia i Olives. Nascut el 1984 a Barcelona i veí del Clot. Ha treballat de mànager al món musical i fa uns anys que és auxiliar d’infermeria. Té estudis superiors en turisme i en el món audiovisual amb especialització en cinema. Membre dels Castellers de Barcelona i cofundador d’una penya blaugrana. Va estar injustament empresonat durant 24 dies arran dels fets de Can Vies.

4. Gemma Carrera i Vila. Nascuda a Barcelona l’any 1973 i veïna de Sant Andreu de Palomar. Treballa d’auxiliar d’infermeria al CAP Drassanes. És Diplomada en Educació Social. Va militar a Maulets, a Catalunya Lliure i posteriorment a la Plataforma per la Unitat d’Acció (PUA). Ha participat en diversos projectes i programes de solidaritat amb Cuba, Nicaragua, Palestina i Colòmbia. Actualment és militant de la CUP a Sant Andreu.

5. Blai Rodríguez Ciuró. Nascut a Barcelona el 1984 i veí de Sant Andreu de Palomar. Treballa en el món de l’espectacle en viu i és fill de mestra i pallasso. Militant de les Arts Escèniques i practicant de la gestió comunitària.

6. Luna María Fajó Castro. Nascuda a Saragossa el 1981 i veïna del Besòs. Treballa de dinamitzadora de lleure al projecte d’escoles obertes al Besòs. Militant de la CUP a Sant Martí i de l’esquerra independentista aragonesa. És sòcia de L’Octubre – Casal Independentista del Poblenou.

7. Martí Majoral i Torrent. Nascut el 1977 a Barcelona i veí de Les Corts. Treballa com a cooperativista en el sector de l’alimentació ecològica. És soci dels casals independentistes de Sants, de Les Corts i de Perpinyà. Membre i portaveu nacional de l’organització antirepressiva Alerta Solidària des de la seva creació l’any 2001.

8. Carmen Pérez i Pérez. Nascuda el 1975 a Xixón i veïna de Sant Antoni. Treballa en una entitat cultural i a la Universitat Oberta de Catalunya. És diplomada en Treball Social i llicenciada en Sociologia. Fa activisme lingüístic des de diferents plataformes i veïnal a ‘Fem Sant Antoni’. Membre de la CUP a l’Esquerra de l’Eixample – Sant Antoni i de la Intersindical (CSC).

9. Víctor Lluís Domínguez i Perles. Nascut a Dénia el 1972 i veí de la Pau. Treballa com a professor de filosofia en un institut de Barcelona. Està afiliat d’USTEC, és membre de l’Assemblea Groga – Zona Cornellà i milita a la CUP de Sant Martí. Va participar en una assemblea antimilitarista a la ciutat de Cartagena durant les dècades dels vuitanta i dels noranta.

10. Ariadna Isern Creus. Nascuda a Barcelona el 1985 i veïna de Les Corts. És tècnica de gestió de projectes en entitats del tercer sector. Politòloga. Militant de l’Ateneu Popular de les Corts i de l’Assemblea Nacional Catalana. Ha participat del col·lectiu ‘Qui deu a qui?’ i, actualment, a la Plataforma de l’Auditoria Ciutadana del Deute.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any