Atapeït cap de setmana de Trobades d’Escoles en Valencià

  • Se'n fan vuit per tot el territori, del Campello a Morella

VilaWeb
Redacció
25.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 28 de març van començar a Agullent (Vall d’Albaida) i Vila-real (Plana Alta) les Trobades d’Escoles en Valencià del 2015, unes festes per la llengua amb trenta anys a l’esquena ‘lúdiques i reivindicatives que visualitzen l’autoestima lingüística i reclamen als responsables institucionals que facen del valencià la llengua pròpia i oficial d’ús normal per a tots i per a tot’. Cada cap de setmana, fins el 6 de juny, recorren la geografia del País Valencià amb activitats per a petits i adults. Aquest cap de setmana se’n fan vuit.

Després de la d’ahir al Campello (Alacantí) per a alumnes de secundària i batxillerat), avui és el torn de les de Petrer (Valls del Vinalopó) i Xàtiva (Costera), on hi ha programades una cercavila, parlaments, tallers i les actuacions de Dani Miquel i Feliu Ventura. En ocasió del Vint-i-cinc d’Abril, cal recordar que a la capital de la Costera també es fa a les 11.30 la representació de l’entrada del general maulet Joan Baptista Basset a la ciutat, seguida de la tradicional dansada al llarg del carrer de Montcada fins a la plaça de Sant Francesc.

Demà les trobades es repartiran pel barri de Russafa de València (amb cercavila de bandes de música i dolçainers, la presentació oficial de la Jove Muixeranga de València a càrrec de la periodista Amàlia Garrigós i el concert de ‘Tres fan ball’), el Campello (per a públic infantil), Godella (Horta), l’Eliana (Camp de Túria) i Morella (els Ports i el Maestrat).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any