Un miler de participants a la Marató de Lectura en Veu Alta de Mollerussa

  • Es va fer dins del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya

VilaWeb
VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
24.04.2015 - 09:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un miler de persones van participar en la IV Marató de Lectura en Veu Alta que es fa coincidint amb la Diada de San Jordi i dins del XXXI Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya (programació)que es celebra a L’Amistat de Mollerussa dins el 30 d’abril.

Del miler de participants, més de 300 van llegir diferents fragments de llibres amb un mateix fil argumental: “Els mons màgics”, ja que precisament la màgia és també l’eix temàtic del Saló. Els gruix dels lectors eren escolars dels diferents centres de Primària i Secundària de la ciutat, sobre tot en horari escolar, mentre que la resta de franges l’ocupen membres de les diferents entitats que formen el teixit associatiu de la ciutat així com també particulars, segons va explicar Diana Solé, directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila i responsable del Saló promogut pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil i organitzat conjuntament amb l’Ajuntament. La marató, que va obrir a les nou del matí la regidora d’Ensenyament, Rosalia Carnicé, va acabar a les nou de la nit amb la lectura a càrrec de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

Programació del cap de setmana

El programa del Saló, que es va inaugurar diumenge, 19, segueix avui divendres amb la presència de l’escriptor i pedagog Jaume Cela, un dels sis autors que hi tenen enguany presència per explicar als escolars de primera mà la seva feina. A més de Cela, ja hi ha passat David Nel·lo i està previst que hi acudeixin l’il·lustrador Valentí Gubianas, que precisament celebra els 20 anys de trajectòria, així com també els escriptors David Ciriri, Montserrat Galícia i Anna Manso.

D’altra banda, dissabte i diumenge el Saló del Llibre oferirà una desena d’activitats diverses per al públic familiar entre les que hi ha sessions de l’hora del conte, tallers, espectacles teatrals màgia i narracions amb titelles, entre altres. El saló acollirà també la II Trobada Pedagògica amb la participació de professionals del món de l’ensenyament.

El saló a més compta també cada dia amb sessions d’hora del conte obertes al públic en general i hi haurà venda de llibres els caps de setmana a càrrec de la Llibreria Dalmases de Mollerussa. El certamen serà utilitzat en horari lectiu pels centres escolars, mentre que la resta d’horari i els caps de setmana estarà obert al públic en general. Els horaris són de dilluns a divendres de nou a una del migdia i de tres a vuit del vespre. Els dissabtes i diumenges de dos quarts d’onze de les dues del migdia i de les quatre a vuit del vespre.

Us recordem que comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any