Manuel Mira prepara un documental sobre la polèmica dels bous en la festa

  • Coincideix amb l'anunci del bou en corda a juny · La plataforma Cassola sense Corda recull signatures contra l'autorització a la celebració

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.04.2015 - 23:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La polèmica creada arran de l’anunci de celebració d’una festa del Bou en Corda a Ontinyent en el mes de juny, fora de les festes de la Puríssima, ha coincidit amb les primeres passes del nou projecte del director de cinema ontinyentí Manuel Mira, qui prepara un llargmetratge en què pretén tractar justament el debat sobre l’ús d’aquests animals en les festes populars.

El documental recollirà opinions que aporten arguments i reflexions tant en defensa del manteniment d’aquestes festes com a favor de la supressió. Aquest film es farà sense cap finalitat comercial, de manera que es podrà visualitzar lliurement i de manera gratuïta a través de Youtube. Per tal de poder-lo realitzar, Manuel Mira ha obert una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami per a aconseguir els 5.900 euros amb què ha pressupostat la pel·lícula.

Manuel Mira ja va realitzar el 2012 el documental ‘Bou contra les cordes’ (vídeo), en què s’exposen diferents punts de vista sobre la festa del bou a Ontinyent.

Recollida de signatures

La plataforma Cassola sense Corda, creada l’any passat a Ontinyent amb la voluntat de potenciar la reflexió contra el maltractament animal i cercar alternatives d’oci al bou en corda, ha engegat una campanya de recollida de signatures per a demanar a l’Ajuntament que desautoritze la festa anunciada per a juny. La plataforma creu que en aquest cas la festa no es pot justificar ni tan sols en la tradició, i que va ‘en contra del progrés moral de la nostra ciutat’. El fulls per a les signatures es troben a l’ateneu popular Ca la Mera, i poden imprimir-se des d’aquest enllaç.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any