Condemnen Gerard Piqué a pagar 10.500 euros per haver-se encarat a la Guàrdia Urbana

  • El jugador del Barça ha estat multat per ofensa a agents de l'autoritat en increpar-los i menysprear-los per haver volgut sancionar el seu germà per estar mal aparcat

VilaWeb
VilaWeb
ACN
03.03.2015 - 18:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un jutjat de Barcelona ha condemnat a pagar una multa de 10.500 euros el futbolista del FC Barcelona Gerard Piqué per una falta d’ofensa a agents de l’autoritat, en encarar-se a dos guàrdies urbans per una discussió d’aparcament. La magistrada considera demostrat que el defensa del Barça va increpar els dos agents ‘amb to irat i despectiu’ i fins i tot va agafar el butlletí de denúncies, el va arrugar i el va llençar als peus de l’agent. El central barcelonista ja va demanar perdó a través de les xarxes socials i va enviar una carta a la jutgessa on admetia l’error, la manera ‘desafortunada’ de dirigir-se als agents i assegurant que intentarà que no torni a passar.

En la sentència, a la qual ha tingut accés l’ACN, la jutgessa dóna per bona la versió dels dos guàrdies urbans denunciants i considera demostrat que cap a les 02.20 hores de la matinada del 13 d’octubre passat Piqué estava com a copilot del cotxe del seu germà aparcat indegudament a la zona d’oci del Port Olímpic, prop del Casino de Barcelona. Un guàrdia urbà es va dirigir al conductor, germà del futbolista, i li va dir que el multaria per mal estacionament, ja que allà no es podia parar.

Va ser aleshores quan Gerard Piqué va baixar del cotxe i va intentar que no els multessin, dient que només havien estat cinc minuts fent-se fotos amb els seus fans. ‘Va increpar l’agent amb to irat i despectiu’, amb expressant que li feia ‘vergonya’ l’actuació de la policia barcelonina, que l’agent ho feia ‘per tocar els ous’ i que la multa la pagaria ‘el seu pare’. A continuació li va treure el butlletí de multes, el va arrugar i el va llençar als peus dels agents.

En la seva denúncia per ofensa a agents de l’autoritat, els agents van afegir que Piqué havia agafat un dels policies per l’espatlla preguntant-li si el denunciaria, i que si ho feia era perquè era famós i li tenien ‘enveja’, que no molestava a ningú i que cobraven comissions per cada multa que posaven.

Part de la discussió va ser gravada per una persona que hi havia a la zona, i les imatges es van emetre per televisió. Piqué aleshores va dir a través de les xarxes socials: ‘ho sento, m’he equivocat, no tornarà a passar’. Piqué no va anar al judici, a mitjans de febrer, però va enviar una carta a la jutgessa on deia que no havia estat ‘afortunat’ a l’hora de dirigir-se als agents, però no reconeixia la majoria d’expressions que apareixien a la denúncia i que no havien estat gravades.

La magistrada considera provat tot el que apareix a la gravació de vídeo i ho considera una falta d’ofensa a l’autoritat, penada amb multes de 10 a 60 dies. Com que Piqué es va disculpar, la jutgessa l’imposa una multa de 35 dies, que és el terme mig. L’import de la multa diària es calcula basant-se en la capacitat econòmica del condemnat, amb un mínim de 2 euros per dia, que és el que s’imposa en els casos d’indigència o pobresa extrema.

La fiscalia demanava 30 dies de multa a raó de 30 euros diaris, però l’acusació particular elevava la petició a 35 dies i 300 euros diaris, que fan 10.500 euros en total. Com que no es va establir el sou de Piqué, es va agafar com a referència que el sou com a jugador del Barça pot rondar els 6 milions d’euros anuals. Per això, la jutgessa estima proporcionada una multa de 300 euros diaris, que per un mileurista seria l’equivalent a 60 cèntims.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any