Eurodiputats catalans denuncien a la CE els lligams de SCC amb grupuscles extremistes

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.02.2015 - 11:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El premi Ciutadà Europeu de l’Any a Societat Civil Catalana ha desfermat les protestes d’eurodiputats catalans, que han fet arribar una carta al jurat i han denunciat a la Comissió Europea els lligams de l’entitat ‘amb grupuscles extremistes’. Els eurodiputats de CDC, ERC-NECat, ICV i UDC diuen que no entenen ‘per què una entitat amb tan poc recorregut com SCC i amb una escassetat notable de mèrits i impacte social hagi estat reconeguda’, que la diferència amb la resta de premiats ‘és notable’ i que ‘es deu a motius polítics d’abast intern espanyol’. 

‘L’entitat unionista, proposada com a premiada pel PP, va ser recomanada per un tribunal establert a la delegació del Parlament Europeu de Madrid, en què hi participaven eurodiputats del PP, el PSOE i UPyD’, critiquen els eurodiputats catalans, que consideren ‘vergonyant’ que el Parlament ‘hagi permès el reconeixement de SCC i hagi estat incapaç de superar les seves inèrcies habituals’. 

També li han fet arribar informació sobre els lligams de SCC amb grupuscles extremistes i han demanat que a partir d’ara s’investigui més sobre les entitats reconegudes i es canviï el sistema d’elecció. 

Finalment, han demanat a la Comissió Europea quines accions durà a terme per lluitar contra la ultradreta i els moviments xenòfobs a l’estat espanyol. ‘Particularment, vistos els lligams i l’admiració del president de SCC, Josep Ramon Bosch, per figures rellevants d’aquests moviments’. 

Informació relacionada: 

Societat Civil Catalana a Brussel·les: un llop amb pell de xai

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any