Els ultres de Pegida es volen manifestar l’11 de març a L’Hospitalet de Llobregat

  • Plataforma per Catalunya té previst afegir-se a la convocatòria

VilaWeb
ACN
25.02.2015 - 20:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El moviment d’origen alemany islamòfob i ultradretà Pegida ha demanat permís a la Generalitat de Catalunya per a celebrar una concentració a L’Hospitalet de Llobregat ‘contra la islamització d’Europa i en record a les víctimes del terrorisme gihadista’, segons un comunicat d’aquesta organització. La convocatòria és pel pròxim 11 de març a les 20 hores a la Plaça de l’Ajuntament. 

El Departament d’Interior ha confirmat a l’ACN que Pegida ha enviat una sol·licitud telemàtica avui a la tarda. Ara queda pendent conèixer si Interior permet la concentració. El partit Plataforma per Catalunya, per la seva banda, ha confirmat que se sumarà a la convocatòria per afinitats ideològiques.

El secretari general de PxC, Robert Hernando, ha explicat que es va reunir fa uns dies amb el nucli català de Pegida a Barcelona. Segons ha comentat, volien assessorament per portar a terme alguna mobilització a Catalunya. Segons Hernando, Pegida ha escollit finalment l’11 de març per l’aniversari dels atemptats a Madrid de l’any 2004. També ha explicat que han triat L’Hospitalet de Llobregat per l’ubicació de la ciutat, però que també van valorar fer-ho a Terrassa o Santa Coloma de Gramenet. El nucli de Pegida a Catalunya està format per unes 10 o 15 persones, segons Hernando. 

 

Informació relacionada:

Qui són i què pretenen Pegida Catalunya?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any