Guanyem Barcelona es dirà Barcelona en comú

  • La coalició presenta una nova marca electoral per problemes legals amb el registre

VilaWeb
VilaWeb
ACN
10.02.2015 - 11:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Guanyem Barcelona, la coalició de ICV-EUiA, Guanyem, Podem i Procés Constituent per a les eleccions municipals de Barcelona del 24 de maig vinent ha presentat avui el nom de la seva marca electoral: Barcelona en comú. Ada Colau és la previsible cap de llista d’una candidatura que no quedarà definida fins que es completi el procés de primàries. ‘El 24 de maig els veïns podran triar entre el model de ciutat de Trias, de corrupció, desigualtat, precarietat i atur i la nostra alternativa amb la gent de protagonista’, ha declarat Colau. El canvi de nom es deu a problemes legals pel registre previ del nom de Guanyem per part d’un altre individu.

Les primàries per escollir el cap de llista començaran aquesta mateixa setmana, un cop se’n publiqui el reglament. L’única candidata que ja ha mostrat voluntat de presentar-s’hi és Ada Colau, que presentarà el seu equip tan bon punt comenci el procés. A les primàries es presentaran aquells que vulguin encapçalar la candidatura juntament amb el seu equip de govern (entre 5 i 20 persones).

El programa també resta pendent. Els representants de ‘Barcelona en Comú’ han explicat que s’elaborarà amb la participació de la ciutadania i no només dels partits polítics que formen part del projecte. Les línies generals, però, ja les ha apuntat aquest dilluns Colau: més participació ciutadana en les grans decisions de la ciutat (consultes populars; relació telemàtica entre els ciutadans i el govern municipal), acabar amb els privilegis de les elits polítiques econòmiques, combatre l’atur, garantir els drets socials i acabar amb els desnonaments i els talls de subministraments energètics.

‘Barcelona En Comú’ neix amb vocació guanyadora. Colau s’ha mostrat optimista respecte els resultats de les properes eleccions municipals i ha explicat que “fer fora CiU” és una prioritat. No ha aclarit, però, si respectaran la norma no escrita que hi ha a la ciutat: sempre ha governat a llista més votada. En tot cas, si finalment no són la força més votada i decideixen pactar amb altres forces polítiques per accedir al govern de la ciutat, sotmetrien la decisió a consulta popular.

ICV-EUiA serà a curt termini el partit que més contribuirà al finançament de la candidatura. Tot i que s’obriran vies perquè la ciutadania col·labori a través de microcrèdits, els ecosocialistes són, ara per ara, l’únic partit amb accés a les subvencions públiques per la seva presència a l’ajuntament. Aquest fet també garantirà que ‘Barcelona En Comú’ tingui cobertura mediàtica garantida als mitjans públics. La fórmula amb la què es presentaran a les eleccions serà la de coalició de partit i a la butlleta electoral probablement sortirà tant el nom d’ICV-EUiA com el de ‘Barcelona En Comú’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any