David Fernàndez no encapçalarà la llista de la CUP Barcelona

  • 'No ho preveiem ni com a hipòtesi', diu el diputat

VilaWeb
VilaWeb
Bel Zaballa
09.02.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La maquinària per a les eleccions municipals del mes de maig ha activat els motors. A Barcelona, ICV, EUiA, Podem i Procés Constituent han decidit finalment de confluir en el moviment Guanyem, encapçalat per Ada Colau. Però la CUP va decidir de quedar-ne al marge i concorrerà a les eleccions en una candidatura pròpia, forjada a partir de les Trobades Populars Municipalistes (TPM). Una de les principals incògnites és qui l’encapçalarà.

Fa poques setmanes, alguns sectors van començar a apuntar el nom de David Fernàndez com el més idoni per a encapçalar la llista de la CUP de Barcelona. Una cara visible, coneguda, que podria competir electoralment i mediàticament amb Guanyem. Fernàndez havia deixat clar que no repetiria com a diputat de la CUP al parlament, d’acord amb la decisió presa per la formació el 2012, que limitava a una legislatura els càrrecs al parlament. Això, i el fet que finalment la CUP no vagi amb Guanyem als comicis barcelonins, han afavorit uns rumors que la CUP de Barcelona atribueix ‘a xarxes socials i a la premsa’. 


Què hi diu l’al·ludit? ‘No ho preveiem, ni col·lectivament ni individualment, ni tan sols com a hipòtesi.’ Fernàndez explica a VilaWeb que aquesta qüestió no s’ha debatut enlloc i la descarta. Fa referència a la limitació de mandats autoimposada a la CUP i diu: ‘No em semblaria una lògica correcta, no lliga amb la nostra ètica política.’

De fet, quan es facin les eleccions municipals, el 24 de maig, David Fernàndez encara serà diputat al parlament, i la CUP no permet de cap manera la duplicitat de càrrecs. Això vol dir, doncs, que Fernàndez hauria de dimitir de diputat si entrés a l’Ajuntament de Barcelona després d’haver encapçalat una hipotètica llista municipal. Una hipòtesi que no semblen acceptar ni la CUP ni David Fernàndez. ‘Hauria de dimitir, i no em sembla que això sigui correcte’, diu el diputat. Fonts de la CUP barcelonina conclouen, contundents: ‘Ni David Fernàndez ni Isabel Vallet, que són els dos diputats establerts a Barcelona, no encapçalaran la candidatura.’ Porta tancada, doncs. Tots dos diputats, això sí, donaran suport a la candidatura durant la campanya electoral.

Informació relacionada:
Capgirem Barcelona, la marca de la CUP per a les municipals

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any