46a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

  • Aquest cap de setmana te lloc com cada any, a Prada de Conflent, la 46a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana ...>>
    Ds. 31 de gener del 2015

VilaWeb
Redacció
31.01.2015 - 11:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cada any una entitat o grup d’entitats excursionistes de la F.E.E.C. (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) organitza, a Prada de Conflent , la cerimònia de renovació de la flama de la llengua catalana, un esdeveniment anual amb caràcter reivindicatiu i alhora festiu, que es du a terme de manera ininterrompuda des de l’any 1970. La Unió Excursionista Llançanenca és l’entitat encarregada d’organitzar la 46ena edició de la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana.

Aquesta és una iniciativa de la Federació Catalana d’Excursionisme que cada any delega en una entitat que prèviament ho hagi sol·licitat. La Unió Excursionista Llançanenca és la primera de l’Alt Empordà que ho assumeix i la segona de la província de Girona.

Amb aquest acte es vol refermar any rere any la voluntat d’un poble per mantenir ben viva la nostra llengua i en homenatge a Pompeu Fabra i consisteix en renovar anualment la simbòlica Flama de la Llengua Catalana que crema a l’atri de la basílica de la Mare de Déu de Montserrat sota el lema de ‘L’encengué la fe, la portà l’esforç i la manté la voluntat d’un poble’.

El Casal del Conflent organitza, avui, una excursió i també una visita turística a Sant Miquel de Cuixà, Ria i Vilafranca del Conflent. per als que no els plagui caminar.

Demà diumenge, després de l’encesa de la flama, l’Ajuntament de Prada ofereix una recepció als excursionistes vinguts a celebrar l’acte.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any