L’experiència de les preses republicanes a Mallorca en una lectura dramatitzada

  • Avui es representa al Teatre d’Artà 'Les llargues nits a Can Sales', una obra inspirada en el llibre 'Dones republicanes' Margalida Capellà

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
31.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les llargues nits a Can Sales‘ és una obra inspirada en el llibre ‘Dones republicanes’ de Margalida Capellà. S’hi reprodueixen les converses que l’autora va tenir amb dones republicanes que havien estat internades a la presó de Can Sales de Palma. Avui al vespre es presenta al Teatre d’Artà la lectura dramatitzada que narra aquests fets. Dirigida per Toni Galmés, l’obra està interpretada a tres veus per Francesca Vadell, Mercè Sancho i Rosa Serra.

Durant la immediata postguerra més d’un miler de dones van ser represalidades i tancades a la presó de Can Sales per haver donat suport al règim republicà. Anys més tard, Margalida Capellà en va conèixer tres i va plasmar les seves vivències a l’obra ‘Dones republicanes’. Allà s’hi explica la duresa de les condicions, el tracte que rebien per part de les autoritats franquistes i alguns successos dramàtics que van ocórrer.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any