El comitè professional d’El Periódico es queixa de la portada sobre Rodrigo Lanza

  • Expressa en un comunicat 'el desacord de la majoria de la redacció'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.01.2015 - 12:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El comitè professional d’El Periódico de Catalunya (Twitter) ha expressat el desacord de la majoria de la redacció del diari amb la portada de divendres, 23 de gener, en què apareixia la foto d’un dels condemnats pels fets del 4F, Rodrigo Lanza, amb una frase que se li atribueix en un atestat policíac de l’any passat: ‘El teu company tampoc no em va poder donar la mà.’ El comitè ha demanat una reunió amb el director, Enric Hernàndez, que els ha emplaçat a parlar aquest dilluns.

El comitè ha difós en una pàgina de Facebook el següent comunicat:

‘El Comitè Professional d’El Periódico de Catalunya, a petició de la majoria de la redacció, vol manifestar el seu desacord amb la portada d’aquest divendres 23 de gener, perquè considera que no reflecteix el contingut de la informació del Tema del Dia. Lamentem que una portada tan desafortunada posi en qüestió la bona feina dels companys.

Aquest Comitè ha demanat una reunió urgent amb el director, que ens ha emplaçat al proper dilluns.

Comitè Professional d’El Periódico de Catalunya’

En aquella portada es veia una foto de Lanza amb unes declaracions que li atribuïa un atestat policíac de l’any passat, arran d’un incident prop de la Kasa de la Muntanya, al barri de la Salut de Barcelona: ‘El teu company tampoc no em va poder donar la mà.’

Segons la informació d’El Periódico, el 2 de febrer de 2014 dos agents de la guàrdia urbana es van presentar a la zona arran d’una trucada d’un vigilant del Parc Güell que havia denunciat que un grup li havia tirat una pedra. Segons l’atestat, quan es va acabar la intervenció Lanza va voler donar la mà a un dels agents, però aquest no li va fer cas. I fou aleshores –diu el text– quan va dir aquelles paraules. Lanza va ser denunciat pels agents per una falta de danys i per una altra de desobediència lleu contra els agents. Però el jutge la va desestimar a l’instant i ni tan sols va citar-lo a declarar.

Informació relacionada:

La resposta de ‘Ciutat morta’ a la portada d’El Periódico

Rodrigo Lanza denuncia amenaces i persecució per part de la guàrdia urbana

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any