L’Ajuntament de Barcelona, favorable a reobrir el cas del 4F ‘si hi ha noves proves’

  • Declaracions del tinent de batlle Joaquim Forn arran de l'emissió de 'Ciutat morta'

VilaWeb
Redacció
19.01.2015 - 10:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Barcelona està d’acord que es reobri el cas del 4-F ‘si hi ha proves noves’. Així ho ha declarat avui al matí a Catalunya Ràdio el primer tinent de batlle, Joaquim Forn, arran de l’ampli ressò que ha tingut aquest cap de setmana l’emissió del documentari ‘Ciutat morta’. ‘Nosaltres mateixos ens podem adreçar al ministeri fiscal perquè reobri el cas, però és bàsic tenir proves noves. Li dic amb sinceritat, en aquests moments jo no en tinc. Si algú ho vol fer, estem oberts a estudiar-ho i a veure les possibilitats que hi ha i si hi ha hagut una mala actuació’, ha dit Forn.

El tinent de batlle, responsable de l’àrea de Seguretat, ha parlat també de la pensió vitalícia de 1.600 i de 1.800 euros que cobren els dos agents implicats en aquest cas i condemnats per tortures en un altre cas. La incapacitat permanent concedida als agents, explica Forn, surt dels agents mateixos que són els qui la demanen i la decisió final correspon a la Seguretat Social basant-se en un informe de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques.

‘És la seguretat social qui paga la pensió, i no l’ajuntament. Qui pot revocar és la seguretat social I és el comitè mèdic qui ho avalua. No intervé l’ajuntament’, ha declarat Forn.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any