Previsió de nevades intenses als extrems nord del Principat i del País Valencià

  • Poden afectar el Pirineu, el pre-Pirineu, l'altiplà de la Catalunya central i l'interior de les terres de l'Ebre i els Ports

VilaWeb
ACN
19.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Protecció Civil manté vigent la pre-alerta del pla Neucat arran de la previsió de nevades intenses avui al Pirineu, al pre-Pirineu, a l’altiplà de la Catalunya central i a l’interior de les terres de l’Ebre i els Ports de Beseit. La nevada també pot atènyer la zona del Montseny i les muntanyes de Prades i el Montsant. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la cota de neu serà molt variable durant la jornada i, depenent de la zona, fluctuarà entre els 700 metres i els 1.200, i als Ports més avall i tot. Es poden acumular més de 20 centímetres per sobre dels 1.200 metres al Berguedà, al Solsonès, a l’Urgell, a Cerdanya i al Ripollès.

Ball de cotes entre els 500 metres i els 1.200

Durant el matí a l’Aran i a les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell es podran superar els 10 centímetres a partir de 900 metres d’altitud. A la zona dels Ports de Beseit és previst que hi caiguin més de 5 centímetres als indrets de 700 metres en amunt.

Abans, aquesta matinada, la cota de neu serà a 700 metres, tant al Pirineu com al pre-Pirineu occidental, a 1.000 metres al sector oriental de la serralada i a 1.200 a la resta del país. Amb el pas de les hores, la cota pujarà fins a 1.200 metres en general, tret del vessant nord del Pirineu, on es mantindrà a 700 metres. Cap al vespre baixarà fins a 800 metres al terç nord, a totes les cotes del vessant nord del Pirineu, i a la resta del país se situarà entre els 1.000 metres i els 1.200. Independentment, al massís del Ports la cota de neu començarà de matinada cap als 1.200 metres i baixarà ràpidament fins al voltant dels 500 metres al matí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any