Mònica Oltra i David Fernàndez, cara a cara davant l’Espill

  • La dirigent de Compromís i el diputat de la CUP participen en la presentació a València del número 47 de la revista fundada per Joan Fuster

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 1979, Joan Fuster va fundar l’Espill, una revista centrada a difondre temes i escriptors valencians i que va deixar de publicar-se el 1991, poc abans de la seva mort. El 1999, la Universitat de València va rellançar-la enfocant-la cap al pensament crític contemporani vinculat a les ciències socials. Acaba d’arribar al número 47 amb un dossier dedicat a l’escriptor i dietarista Joan Estelrich, ànima de la Fundació Bernat Metge. També inclou una entrevista a Ada Colau i dos articles de Mònica Oltra i David Fernàndez. Dues d’aquestes tres veus polítiques emergents, la de la dirigent de Compromís i la del diputat de la CUP, participen avui en la presentació del nou volum, a les set a la llibreria Tres i Quatre de València.

Les dues-centes pàgines de la revista es completen amb una altra entrevista a l’economista francès Thomas Piketty, autor del llibre ‘El capital al segle XXI’ (2014) i que acaba de rebutjar la Legió d’Honor, una de les principals distincions que atorga la república francesa; articles de Nerea Miravet sobre Zygmunt Bauman, d’Ignacio Sánchez Cuenca sobre la dretanització dels intel·lectuals espanyols, i de Faust Ripoll i Pau Viciano sobre Manuel Sanchis Guarner. El volum es tanca amb una conversa de Toni Mollà amb Rafael L. Ninyoles.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any