El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona acull la cerimònia de comiat de Joan Barril

  • Diumenge a les 10.30 s'obrirà la porta als ciutadans que vulguin dir l'últim adéu al periodista i escriptor

VilaWeb
Redacció
13.12.2014 - 18:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona acull diumenge la cerimònia de comiat al periodista i escriptor Joan Barril, que s’ha mort dissabte a seixanta-dos anys. A partir de dos quarts d’onze s’obrirà la porta de l’entrada principal, per la plaça de Sant Jaume, per a qui vulgui acomiadar-se’n. La cerimònia es farà de dos quarts de dotze a dos quarts d’una.

El batlle de la ciutat, Xavier Trias, ha recordat Barril com ‘una persona excepcional i amb una sensibilitat extraordinària, un intel·lectual que ha conreat amb èxit, saviesa i rigor el periodisme i la literatura’.

Barril es va convertir, per Trias, en un ‘referent de la comunicació en català’ ja des del seu vessant literari i també com a comunicador ‘compromès i obert al diàleg’. I l’ha definit com ‘un humanista, compromès amb la difusió de valors i fonaments ètics que ens han ajudat a ser millors. I, sobretot, un enamorat de Barcelona, de la ciutat i la seva gent, que la seva visió, lúcida i critica, ha retratat de forma admirable i constructiva’.

Barril va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona els anys 1984, 1987 i 2005.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any