Fuga de militants del PSC a Girona

  • Joan Manel del Pozo, Manel Nadal o Pia Bosch són alguns dels noms sensibles del partit que s'han donat de baixa

VilaWeb
ACN/Redacció
29.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En dos dies el PSC ha sumat noves baixes de noms sensibles per la seva trajectòria dins del partit. L’ex-conseller d’Educació i Universitats Joan Manel del Pozo (ocupà el càrrec en l’època de Pasqual Maragall) i l’ex-primer secretari dels socialistes gironins Manel Nadal van anunciar ahir que deixaven el partit. Tots dos van demanar la baixa per donar suport al nou projecte de Moviment Catalunya. Qui també ha assistit a algunes reunions d’aquest nou projecte polític és Joaquim Nadal que, de moment, es manté com a militant del PSC.

Altres noms que ahir també van fer el pas són l’ex-diputada al congrés espanyol Montse Palma, l’actual vice-batlle de Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó, o l’actual portaveu del PSC a l’Ajuntament de Girona, Pia Bosch. A banda de Bosch, quatre regidors més de Girona també s’han donat de baixa: Xavier Amores, Àngel Quintana (simpatitzant), Amèlia Barbero, Quim Bonaventura. Altres noms que deixen el PSC són la regidora guixolenca Júlia Vendrell i el regidor de Calonge Antoni Esteve (simpatitzant). 

La fuga de membres del PSC no és exclusiu de les comarques gironines. També passa a d’altres punts de Catalunya, on sectors crítics amb el partit han abandonat el partit per donar suport a Moviment Catalunya.

Dijous la diputada al parlament Maria Geli va comunicar formalment al PSC la seva baixa com a militant del partit. Geli i Núria Ventura, també diputada, que van anunciar la intenció d’abandonar el partit i crear la nova formació sorgida de la confluència de Moviment Catalunya i NeCat, es van reunir amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. Després de la trobada, el PSC va emetre un comunicat on explicava que ajornava la decisió sobre el futur de les dues diputades dins el grup parlamentari fins al gener ‘davant la incertesa del calendari electoral’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any