Aprovada en segona lectura, la reforma territorial francesa

  • L'Assemblea Nacional francesa, va aprovar ahir dimarts, tal com estava previst, en segona lectura la reforma territorial per 277 vots a favor i 253 en contra, i 33 abstencions.
    Dc 26 de novembre del 2014

VilaWeb
Redacció
26.11.2014 - 11:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir dimarts va tenir lloc a l’Assemblea Nacional francesa l’aprovació definitiva de la llei de reforma territorial  en segona lectura. Una llei que, a més de reformar el territori amb la reducció del nombre de regions metropolitanes de 22 a 13 a partir de 2016, també tracta de les eleccions electorals i departamentals i la modificació del calendari electoral. Aquest projecte de llei va ser aprovat en vot solemne per un marge més curt del previst: 277 vots a favor, 253 en contra i 33 abstencions.

EL mes de juliol, els diputats havien aprovat el que va resultar ser el mateix text, ja que no s’han acceptat cap de les esmenes votades pel senat, llavors per 261 vots a favor, 205 en contra i 85 abstencions.

Per si vos interessa saber que van votar els nostres quatre diputats nord-catalans en aquesta reforma, vos podem dir que dos socialistes es van abstenir (Pierre Aylagas, Jacques Cresta), un va votar en contra (Robert Olive) mentre que el diputat de l’UMP Fernand Siré va votar a favor.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any