ICV avala Alberto Garzón per liderar una nova etapa a Izquierda Unida

  • Camats destaca el 'diagnòstic compartit' de les dues formacions per acabar amb el 'règim actual' i impulsar un 'procés constituent'

VilaWeb
ACN
23.11.2014 - 13:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La coordinadora nacional d’ICV, Dolors Camats, ha valorat aquest diumenge la decisió d’Alberto Garzón de presentar-se com a candidat a les primàries per encapçalar la candidatura d’Izquierda Unida a les properes eleccions generals. L’ha qualificat d”aposta idònia i valenta perquè les coses canviïn’ i creu que és un ‘bon candidat’ perquè IU porti endavant aquests canvis. En declaracions prèvies en un acte organitzat per IU a Rivas (Madrid), Camats ha destacat el ‘diagnòstic compartit’ d’ICV i IU a l’hora de ‘posar fi al règim actual’ i ha assegurat que les dues forces són ‘imprescindibles’ per impulsar un ‘procés constituent que produeixi canvis radicals i profunds a Catalunya i a l’Estat’.

En declaracions prèvies a l’acte ‘Encuentro para un nuevo país’ que ha organitzat Izquierda Unida a Rivas (Madrid) i on la formació ecosocialista ha estat representada per la seva coordinadora nacional, Dolors Camats, i el diputat d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, Joan Mena, Camats ha explicat que ICV, amb coalició amb EUiA, i IU tenen un ‘diagnòstic compartit’ a l’hora de ‘posar fi al règim actual’ i amb la necessitat de ‘construir un nou país que acabi amb la impunitat a la corrupció i amb un nou disseny del que és l’Estat Espanyol’.

L’acte s’ha celebrat pocs dies després que Garzón s’hagi postul·lat per presentar-se a les primàries per liderar la formació de cara a les eleccions generals de l’any vinent -de moment és l’únic que ho ha fet- i després que Cayo Lara ja hagi anunciat que no hi optarà. Garzón opta amb nombrosos suports, entre els quals el de dirigents històrics de la formació.

Camats ha recordat que el reconeixement del dret a decidir de Catalunya és també un eix fonamental en el diagnòstic compartit que uneix els valors d’ambdues forces d’esquerres i ecologistes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any