La formatgeria Betara triomfa en els World Cheese Awards 2014

  • És la més premiada de Catalunya i ja acumula 13 medalles des de 2010

VilaWeb
Redacció
19.11.2014 - 09:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La formatgeria Betara, per tercer any consecutiu, ha rebut 5 guardons com a reconeixement a la qualitat dels seus formatges, i s’ha posicionat com la formatgeria més premiada de Catalunya. El certamen World Cheese Awards, el concurs més important a escala mundial en aquest sector de l’alimentació, amb gairebé 3.000 formatges de 34 països a concurs i més de 250 experts procedents de tot el món com a jurat, ha atorgat a Betara dues medalles d’or al Formatge de Cabra amb Pebre i al Formatge de Cabra amb Llet Crua, una medalla de plata al Formatge de Cabra Cremós i dues medalles de bronze al Formatge d’Ovella i al Formatge de Cabra amb Castanya.

Un total de 13 medalles des del 2010 deixen palès com Betara continua sent la formatgeria més premiada de Catalunya, i competeix amb els formatges de més prestigi en l’àmbit mundial. Aquell any 2010 va guanyar dues medalles, una d’or pel formatge de Cabra i una de plata pel formatge d’Ovella. El 2012 també en va obtenir dues, una de plata i una de bronze, pels formatges d’Ovella Pirineu Artesà i el de Cervesa Ecològica, respectivament. L’any 2013 va rebre 4 guardons, dos de plata per les varietats de Cabra Ecològica i de Vaca, i dos més de bronze pel formatge de Cabra Farcellet i el de Cabra Cremós.

La Formatgeria Betara

Sota l’etiquetat artesà, Betara ens ofereix uns formatges amb identitat pròpia, amb un sabor i aroma inèdits, perquè coneix, al detall, els costums de la gent de la seva terra, n’ha absorbit la seva essència i l’ha traslladada, amb absoluta cura, als seus productes.

La maduració sota l’aire dels Pirineus els atorga un sabor original i exquisit, totalment diferent de la resta de formatges del mercat. Amb uns processos d’elaboració autòctons de la comarca del Lluçanès, bebent de la seva tradició, amb les llets més naturals i les condicions òptimes de temperatura i humitat en el procés de maduració, Betara ofereix uns formatges únics.

Fa tres anys, Betara va rebre el distintiu de productors ecològics artesanals. Aquesta certificació indica que el formatge, mató i iogurts es fan a partir de la llet d’un bestiar etiquetat com a ecològic.

Vint anys després d’iniciar aquesta emocionant aventura, Betara continua amb la mateixa il·lusió que el primer dia, amb unes perspectives de futur molt encoratjadores i amb la mirada situada en el mercat internacional.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any