Turull qualifica de ridícul que es vulgui suspendre un acte administratiu

  • El president de CiU al parlament referma que 'no varia res' després de la decisió del consell d'estat

VilaWeb
ACN
30.10.2014 - 16:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de CiU al parlament, Jordi Turull, ha assegurat que la decisió del Consell d’Estat d’avalar la impugnació del 9-N ‘no varia res’ i ha fet una crida als ciutadans a anar als col·legis amb la papereta. ‘No hi ha un acte administratiu que pugui ser suspès. Prohibir coses que no hi són no deixa de ser ridícul’, ha refermat en declaracions als periodistes des dels passadissos del parlament. En aquest sentit ha fet un símil futbolístic assegurant que ‘no és que no vegin la pilota sinó que no veuen l’estadi’ i ha insistit que el 9-N no hi haurà funcionaris treballant sinó voluntaris.

Preguntat per la pressió que pot fer l’estat amb els funcionaris, ha dit que poden pressionar el que vulguin però que el 9-N ‘no hi haurà funcionaris sinó voluntaris’. A més, ha fet una crida perquè el màxim de ciutadans vagin als col·legis el 9 de novembre amb la papereta a la mà per expressar la seva opinió. 

D’una altra banda, ha ironitzat que potser el govern espanyol vol demanar un ordre d’allunyament als instituts i que els ciutadans no surtin de casa seva. ‘Tot sembla bastant ridícul’, ha conclòs. També ha demanat al Tribunal Constitucional (TC) que quan hagi de decidir sobre aquesta qüestió no s’aparti de les seves funcions ‘si vol tenir una mica de credibilitat’. ‘Si entra en aquesta dinàmica potser a partir d’ara qui vulgui fer una activitat haurà de demanar permís al TC.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any