Les corts admeten a tràmit la ILP per a una ràdio i televisió públiques en català

  • El parlament enviarà el text al govern de Fabra, que té un mes per a emetre un dictamen a favor de l'articulat de la llei o en contra

VilaWeb
ACN
28.10.2014 - 17:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La mesa de les Corts Valencianes ha admès a tràmit la iniciativa legislativa popular (ILP) per a una ràdio i televisió públiques en català, impulsada després del tancament de Ràdio Televisió Valenciana i que compta amb el suport de noranta mil signatures. Segons que han informat fonts de la comissió promotora, ara el parlament remetrà el text al govern valencià, que té un mes per a emetre un dictamen a favor de la llei o en contra. El Butlletí Oficial de les Corts Valencianes publicarà la setmana que ve l’articulat complet de la ILP.

La notícia s’ha fet pública en una nota de premsa enviada per la comissió promotora després de la reunió amb el president de les Corts, Alejandro Font de Mora.

Segons els promotors, durant la reunió s’ha demanat Font de Mora que mostri una sensibilitat especial durant la tramitació parlamentària de la ILP, que mantingui una posició institucional d’independència respecte d’altres instàncies i que cerqui un espai a les corts on la comissió promotora pugui comparèixer i explicar-se davant tots els grups parlamentaris.

Font de Mora, diuen, s’ha mostrat molt receptiu a aquesta petició i ha començat a explorar les possibles vies que preveu el reglament de la cambra per a fer possible aquesta compareixença.

Així mateix, s’ha compromès a fer de mitjancer perquè el síndic del grup parlamentari del PP, Jorge Bellver, rebi la comissió promotora de la ILP, tal com ja han fet els representants dels altres grups.

La legislació valenciana sobre les ILP no regula que els promotors d’una iniciativa puguin comparèixer a les corts, però tampoc no ho prohibeix. Segons la comissió promotora, Font de Mora s’ha mostrat obertament partidari de solucionar aquest buit legal sempre que tots els grups de les corts acordin per consens que els promotors compareguin en alguna de les comissions que ja funcionen a la cambra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any