El món de l’empresa empeny ‘sense por’ cap a l’autodeterminació de Catalunya

  • L'acte del Fòrum empresarial 'Creiem en Catalunya' concentra uns 600 empresaris que afirmen que els espanta cap decisió que pugui prendre la societat civil

VilaWeb
VilaWeb
ACN
22.10.2014 - 21:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un grup de prop de 600 empresaris i professors universitaris han participat en un acte reivindicatiu convocat pel Fòrum empresarial ‘Creiem en Catalunya’ per reivindicar que no els fa ‘por cap decisió que la societat catalana pugui prendre respecte al seu futur’. Amb la presència entre d’altres del portaveu de CiU, Jordi Turull, de la presidenta de l’Assemblea Nacional de Catalunya, Carme Forcadell, i del president del Pacte pel dret a decidir, Joan Rigol, el portaveu d’aquest Fòrum, David Poudevida, ha defensat el dret a decidir el model de fiscalitat, la política de R+D, les inversions en infraestructures i d’altres polítiques que ajudarien a fer un teixit econòmic i empresarial més competitiu.

La fila zero de l’acte celebrat a l’Auditori de Barcelona ha estat ocupada per representants empresarials de segon nivell de les direccions de les patronals Pimec, Cecot, cambres de comerç i Femcat, així com representants d’organitzacions empresarials comarcals i de col·legis professionals, a més de representants del món acadèmic. Joan Hortalà, president de la Borsa de Barcelona, també ha assistit a l’acte situat en aquesta primera fila del teixit empresarial.

Entre els assistents a la primera fila de representació política de l’acte celebrat a l’auditori estaven el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, el diputat i secretari general adjunt d’ERC, Lluís Salvadó, el president del Pacte del Pacte pel dret a decidir, Joan Rigol, la presidenta de l’Assemblea Nacional de Catalunya, Carme Forcadell, el secretari d’Ocupació i Relacions Laborals, Joan Aregio.

David Poudevida ha intervingut per assegurar que el col·lectiu d’empresaris reunit a l’auditori i a l’entorn del Fòrum empresarial ‘no ens ha de fer por cap decisió que la societat civil catalana pugui prendre respecte al seu futur, perquè els empresaris estem avesats al canvi, a la detecció d’oportunitats i a la creació de somnis’.

El portaveu d’aquesta iniciativa empresarial ha explicat que el teixit empresarial català es mantindrà ‘al costat del poble sigui quina sigui la decisió que decideixi’.

El dret a decidir ha format part de la intervenció de Poudevida per assegurar que per reactivar el país i impulsar el país cal entre moltes altres coses ‘poder decidir entre tots quines són les millors eines per aconseguir aquest objectiu, creant una societat feliç, pròspera, enèrgica, activa, crítica i conscient’.

Entre les moltes coses que Poudevida ha demanat decidir ha enumerat ‘que fer amb l’enorme esforç fiscal’, sobre els millors programes públic-privats de R+D+I, les infraestructures logístiques i tecnològiques més apropiades, el nivell de prestacions dels serveis públics i el nivell de pressió fiscal, decidir si es vol una banca pública que doni suport al teixit empresarial , el marc de relacions laborals i en definitiva decidir ‘l’empresa que es vol i el país que es vol’.

El portaveu d’aquesta associació ha assegurat que els pròxims dies, mesos i anys el Fòrum seguirà treballant pel futur de l’economia i de l’empresa catalana i per això cal poder decidir en relació amb el futur del país i cal ‘fer-ho aviat’.

Aprofitar l’oportunitat

Poudevida ha recordat que ‘qualsevol empresari, directiu o emprenedor sap que hi ha una norma indiscutible i és que les oportunitats s’han d’aprofitar. I ara, a Catalunya, en tenim una i de molt gran que no podem deixar passar de cap manera’ ha afirmat.

En el transcurs de l’acte han intervingut el catedràtic d’Economia de la UB, Antoni Castells, i el catedràtic d’Economia Aplicada de la UB, Germà Bel.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any