El gràfic amb què The Washington Post mira de desactivar la psicosi d’ebola als EUA

VilaWeb
Redacció
20.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El brot actual d’Ebola a l’Àfrica occidental és el més greu que hi ha hagut des que se’n va detectar el primer, fa quatre dècades. La situació econòmica, social i política dels països en què s’ha detectat, juntament amb la tardança de l’Organització Mundial de la Salut a reaccionar-hi, ha impedit fins ara d’aturar la progressió d’infectats i morts. Des d’occident, amb l’aparició dels primers casos fora de l’Àfrica a Espanya i els EUA, s’ha disparat una espiral de pànic difícil d’aturar, però sense fonament. Per això el diari The Washington Post ha volgut fer-hi alguna cosa amb un gràfic ben explícit.

Hi apareixen ni més ni menys que tres-cents deu milions de figuretes, una per a cada ciutadà dels EUA. I pel mig, diuen al diari, s’hi han introduït tres figuretes de color vermell, en representació dels tres casos d’infecció que s’han detectat al país fins ara. I s’afegeix: ‘Mireu de trobar-los.’

D’aquesta manera tan gràfica es vol representar ‘l’epidèmia d’Ebola a la seva veritable escala als EUA: 3 persones de 310 milions’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any