Presó sense fiança pel jove que va apunyalar cinc persones per motius xenòfobs

  • Aquest vespre concentració contra les agressions racistes a Lleida · Avui passarà a disposició judicial

VilaWeb
Redacció
26.09.2014 - 15:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La jutgessa de guàrdia de Lleida ha ordenat presó sense fiança pel detingut acusat d’haver apunyalat cinc persones en ple carrer per motius xenòfobs, dilluns a Lleida. El jove, de 21 anys, nacionalitat espanyola i veí de Logronyo, ha passat aquest divendres a disposició judicial a dos quarts d’una del migdia i ha estat declarant gairebé dues hores.

D’una altra banda, l’agressió ha motivat protestes: aquesta tarda s’hi farà una concentració convocada per Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR). Per una altra banda, la CUP de Lleida ha demanat a la Paeria que es personi com a acusació particular en el cas si s’acaba confirmant el mòbil racista de les agressions.

De les cinc víctimes que van rebre les ganivetades, quatre són de nacionalitat estrangera: un xinès, un sud-americà, una dona marroquina i un paquistanès. Quatre dels ferits són ingressats a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i un a la Vall d’Hebron, a Barcelona.

El presumpte agressor, Alejandro R, de vint-i-un any, passarà avui a disposició judicial. Ahir va tornar a confessar que havia comès les cinc agressions, a causa d’un brot psicòtic que havia tingut. Però la unitat de psiquiatria de l’hospital Santa Maria ja va negar que l’arrestat tingués cap trastorn mental.

El detingut podria ser encausat pels delictes d’homicidi, racisme i xenofòbia. S’ha sabut, a més, que té antecedents per una agressió xenòfoba a Logronyo. Arran d’aquells fets, la fiscalia de la ciutat va sol·licitar que el jove i un altre noi, tots dos membres d’un grup d’extrema dreta, fossin jutjats per un delicte de lesions. En aquells fets, segons la fiscalia, el detingut va apunyalar un home colombià amb una navalla, en companyia de més persones, mentre cridaven ‘negre de merda, et matarem’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any