Garcia Albiol es queda en minoria i Badalona dóna suport al 9-N

  • El PSC ha votat aquest matí a favor de la moció de suport a la consulta, al costat de CiU i ICV-EUiA

VilaWeb
Redacció
26.09.2014 - 10:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Badalona és un dels més de vuit-cents municipis del Principat que donaran suport a la consulta del 9 de novembre, malgrat que hi governa el PP, amb Xavier Garcia-Albiol al capdavant. Això ha estat possible gràcies al vot favorable dels nou regidors del PSC, que en el ple d’aquest matí han desobeït la consigna de la direcció nacional del partit i s’han afegit als vots favorables dels tres regidors de CiU i els tres d’ICV-EUiA. Aquesta majoria de quinze regidors ha tombat els deu vots contraris del grup municipal del PP.

Els grups de l’oposició celebren que Badalona ‘no sigui diferent de la resta de Catalunya’ i pugui aprovar també aquesta moció. El dret de votar, argumenten, ha de ser sempre respectat en democràcia. El govern del PP s’ha quedat sol en la votació.

El debat al ple d’aquest matí s’ha allargat prop de dues hores, en un horari poc habitual –els plens a Badalona s’acostumen a convocar a les sis de la tarda. Tot i això, desenes de persones han volgut seguir-lo en directe. Entre el públic, es destacava la presència de l’ex-batllessa socialista Maite Arqué.

Pel PP ha parlat el regidor Ramon Riera i no pas el batlle, Xavier Garcia Albiol. Riera s’ha centrat a alertar dels perills de la moció i de la confrontació social que podria crear entre els catalans i amb la resta de ‘pobles d’Espanya’. També ha posat en dubte que realment hi hagi una majoria social que vulgui votar i ha apel·lat constantment a ‘les lleis’.

El representant de CiU, Ferran Falcó, ha dit que la consulta no anava contra ningú i ha defensat el dret de votar ‘amb el risc de perdre’. També ha recordat que la moció s’havia presentat al ple sense saber si s’aprovaria: ‘Votar es guanyar, a Badalona i també a Catalunya.’

Àlex Mañas, d’ICV-EUiA, ha celebrat la unitat dels partits catalanistes al ple de Badalona i ha dit que el fet de poder votar fa els ciutadans més lliures, ‘independentment del resultat’. ‘No es poden posar fronteres a l’hora de consultar la ciutadania’, ha dit.

El portaveu del grup socialista, Jordi Serra, després de deixar clar que ‘el PSC vol que es voti’, ha advertit que potser el 9 de novembre era una data precipitada. Ha demanat que la votació es fes ‘bé i de manera acordada’ i ha pronosticat que aviat hi hauria algú a l’altra banda de la taula amb voluntat d’escoltar el clam català.

 

864 ajuntaments i 37 consells comarcals ja han confirmat plens de suport a la consulta del 9-N

L’Ajuntament de Terrassa aprova la moció en suport al 9-N gràcies a l’abstenció del PSC

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any