Jordi Pujol compareix al parlament

  • Els líders dels grups parlamentaris, tret de Junqueras i Camacho, interrogaran l'ex-president

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.09.2014 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quan fa dos mesos que Jordi Pujol va confessar que havia enganyat Hisenda amb comptes a l’estranger, avui compareix al parlament per respondre a les preguntes dels grups parlamentaris. A principi de mes tots els grups van acordar que comparegués a la comissió d’Afers Institucionals urgentment. Però Pujol va demanar en una carta d’esperar que passés l’Onze de Setembre i l’aprovació de la llei de consultes per ‘no interferir en l’agenda d’alt voltatge polític’.

Heus ací l’emissió en directe de la compareixença de Pujol:

Els encarregats d’interrogar l’ex-president són Jordi Turull, president del grup de CiU, Miquel Iceta, primer secretari del PSC, Joan Herrera, líder d’ICV-EUiA, Albert Rivera, president de Ciutadans, i David Fernández, portaveu de la CUP.

Els presidents dels grups parlamentaris d’ERC i del PP, Oriol Junqueras i Alícia Sánchez-Camacho, seran els únics dirigents parlamentaris que no hi intervindran. Gemma Calvet representarà Esquerra, i pel PP encara no se sap qui hi anirà.

Com és l’interrogatori?

Segons el reglament de la comissió, Pujol obre la sessió amb una intervenció inicial de mitja hora. Més tard, els grups polítics tenen deu minuts cadascun per a fer les seves reflexions i preguntes i tot seguit l’ex-president respondrà, sense límit de temps.

Finalment, si els grups ho volen, podran replicar amb intervencions més curtes, d’uns cinc minuts, i Pujol també podrà tornar a intervenir.

Ferrusola i quatre fills declaren davant el jutge a Andorra

Dimecres l’esposa de Jordi Pujol, Marta Ferrusola, i quatre fills van anar a Andorra a declarar davant el jutge que investiga la querella que la família Pujol va presentar per revelació de secret bancari. Tots cinc van assegurar que només la família sabia que hi havia aquestes llibretes i que no n’havien parlat amb els seus assessors i administradors fiscals.

Informació relacionada:

Jordi Pujol confessa que va enganyar Hisenda amb comptes a l’estranger (26-7-2014)

Pujol vol comparèixer passada la convocatòria de la consulta (02-9-2014)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any