Les estrenes: La pel·lícula biogràfica d’Yves Saint Laurent i la primera part de la saga ‘El corredor del laberinto’ arriben als cinemes

  • Repassem la cartellera

VilaWeb
Redacció
18.09.2014 - 23:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest cap de setmana s’estrenen als cinemes una desena de pel·lícules. Els títols més destacats són la biografia del modista francès Yves Saint Laurent i la primera entrega cinematogràfica de la trilogia de ciència ficció ‘El corredor del laberinto’. A més, el líder del grup Belle & Sebastian debuta al cinema amb el musical ‘God help the girl’, escrita i dirigida per ell mateix i basada en un disc del grup. També s’estrena la darrera revelació del cinema grec, ‘Boy eating the birds food’, un dur retrat de la Grècia actual que va competir com a millor pel·lícula de parla no anglesa als Oscar 2013.

> Yves Saint Laurent. Direcció: Jalil Lespert. Intèrprets: Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Nikolai Kinski; Charlotte Le Bon, Laura Smet, Marie de Villepin. Gènere: Drama. Esbós: Yves Saint Laurent va revolucionar el món de la moda del segle XX des dels seus inicis a la casa Dior fins al ràpid ascens de la seva pròpia firma. Però també va patir una dura lluita interna i externa per donar la volta al món de la moda i esdevenir-ne una icona. (Vídeo).

> The Maze Runner (‘El corredor del laberinto’). Direcció: Wes Ball. Intèrprets: Dylan O’Brien, Thomas Brodie-Sangster, Will Poulter; Kaya Scodelario. Gènere: Ciència ficció. Esbós: Un gran laberint amb vida pròpia atrapa els joves protagonistes de la història, col·locats en aquesta perillosa aventura sense saber com ni perquè. Descobir-ho serà essencial per poder-ne escapar. (Vídeo).

> God Help the Girl. Direcció: Stuart Murdoch. Intèrprets: Hannah Murray, Emily Browning, Cora Bisset; Olly Alexander, Pierre Boulanger, Mark Radcliffe. Gènere: Musical. Esbós: Eve és una noia que escriu cançons per superar els seus problemes emocionals i coneix a James i Cassie, dos músics que, com ella, es troben en la mateixa cruïlla vital. (Vídeo).

> To agori troei to fagito tou pouliou (‘Boy Eating the Bird’s Food’). Direcció: Ektoras Lygizos. Intèrprets: Yiannis Papadopoulos, Vangelis Kommatas, Kharálampos Goyós; Lila Mpaklesi, Kleopatra Peraki. Gènere: Drama. Esbós: La situació d’un jove sense feina que viu a Atenes es va agreujant fins al punt que l’alimentació es converteix en un problema seriós. Però el drama no acaba aquí, perquè la cadena de la pobresa l’aboca a la restricció dels subministraments bàsics i a l’amenaça real de desnonament. (Vídeo).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any