Més parcs i menys pàrquings

  • Quasi dues-centes ciutats celebren avui el Park(ing) Day

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.09.2014 - 23:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb el nom de Park(ing) Day es coneix un esdeveniment sorgit el 2005 a San Francisco (Califòrnia) i que, quasi una dècada després, es realitza cada tercer divendres de setembre en desenes de ciutats de tot el món. Avui en són cent vuitanta (mapa), entre les quals hi ha Barcelona, Palma, Sabadell i València, on entitats ambientals, artístiques i socials transformen temporalment places públiques d’aparcament en parcs, jardins i més formes d’espai públic per donar a conèixer la necessitat d’un altre model de ciutat més verda, neta i sostenible.

Park(ing) Day reclama, amb intervencions en l’espai públic urbà, ciutats amb més parcs i jardins i amb més biodiversitat, més consienciades i actives en la reducció de la contaminació atmosfèrica i que apostin per una mobilitat sostenible.

A Barcelona enguany s’hi han sumat una quarantena d’entitats i col·lectius ambientals, socials, artístics, veïnals i educatius, signants d’aquest manifest en què es reivindica la necessitat de reduir el transport privat a la ciutat per assolir un model urbà més sostenible i, alhora, millorar els espais públics per a ús comú.

A València, el col·lectiu València en Bici va introduir l’esdeveniment el 2008 i des d’aleshores més grups i persones s’hi han afegit. Enguany s’ha optat pel lema ‘Els nostres carrers, la nostra elecció’, per a animar els ciutadans a elegir el tipus de ciutat que volen. El Park(ing) Day valencià es fa, entre més espais, a la plaça de l’Ajuntament i al carrer Recared del barri de Velluters.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any