Fernández: ‘L’única anticipació que esperem és que ens confirmin que el 9-N hi haurà les urnes posades’

  • La CUP lamenta que Mas hagi dibuixat un escenari on les eleccions avançades són 'l'escenari més probable'

VilaWeb
ACN
15.09.2014 - 20:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La CUP creu que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha deixat entreveure al debat de política general que ‘l’escenari més probable’ per als propers mesos és el de la convocatòria d’unes eleccions anticipades després de no celebrar la consulta del 9-N. En aquest sentit, el diputat David Fernández ha volgut estar contundent en assegurar que ‘l’única anticipació que esperem és que ens confirmen que el 9 de novembre estaran les urnes posades’. I és que per a la CUP, aquesta possibilitat és més que possible i això suposaria aplicar ‘una solució que no és bona’. En aquest sentit, ha demanat mantenir ‘la paraula donada’ en la signatura del pacte per la data i la pregunta, i mantenir la consulta.

‘L’única anticipació que esperem és que ens confirmin que el 9-N estaran les urnes posades per decidir el futur polític del país i del poble’. Amb aquesta frase contundent ha volgut reaccionar David Fernández al discurs d’Artur Mas al debat de política general. I és que la CUP creu que ‘les garanties democràtiques’ per a la consulta que s’ha de convocar per al novembre ‘ja hi són i les posarà la llei de consultes’. És per això que Fernández ha retret al president que hagi deixat anar la possibilitat d’avançar les eleccions i hagi ‘obert la porta de bat a bat’ a no celebrar la consulta.

Segons Fernández, del discurs de Mas se’n després aquesta anticipació electoral. ‘No és el nostre escenari però és el més probable. És obvi que l’esquema que s’ha anunciat és que és l’escenari més probable per al país, malgrat que ens pesi. El que està per definir és quan’, ha afirmat, tot remarcant que aquesta ‘no és una bona solució per aquest país’.

Fernández ha volgut recordar que la CUP i tots els partits favorables al 9-N ‘ens devem a la paraula dita i donada’. ‘Vam firmar una cord que diu que el 9 de novembre hi haurà una consulta i nosaltres complirem la paraula donada’, ha dit, instant a tots els signants a fer el mateix.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any