Quatre-cents anys d’imatges, a Flickr

  • L'Internet Archive comença a carregar-hi catorze milions d'il·lustracions, dibuixos, cartes, mapes i fotos històriques

VilaWeb
Redacció
02.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portal Internet Archive acaba de fer un regal de dimensions colossals a tota la comunitat d’internautes: ha començat a carregar al seu compte de Flickr ni més ni menys que catorze milions d’imatges històriques. En concret, es tracta d’il·lustracions, dibuixos, cartes, mapes i fotos que apareixen en els dos milions de llibres de domini públic que tenia escannats l’Internet Archive, publicats entre 1500 i 1922.

L’Internet Archive, tot i que és conegut sobretot per haver preservat fins ara més de 400.000 milions de pàgines web, també disposa d’un apartat amb 600 milions de pàgines de text digitalitzades de publicacions històriques.

Per a escannar-les, amb tot, es va fer servir un programa de reconeixement òptic de caràcters adequat per a textos, però poc apte per a imatges. Va ser l’investigador Kalev Leetaru, de la Unversitat de Georgetown, qui va introduir una modificació al programa perquè també escannés correctament totes les imatges que apareixen en els dos milions d’ebooks d’aquesta biblioteca històrica digital, que s’han començat a carregar a Flickr.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any