Jornades sobre el País que Volem a la Universitat Catalana d’Estiu 2014

  • Durant el 19 i 20 d’agost a Prada de Conflent en el marc del projecte www.elpaisquevolem.cat s'ha donat veu a diferents iniciatives que estan concretant propostes per fer front a alguns dels grans reptes de país.

VilaWeb
Martí Olivella i Solé
28.08.2014 - 20:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les Jornades han començat amb la presentació del projecte El País que Volem (EPqV) per part de Salvador Alegret (Rector de l’UCE i de l’associació EpqV). Martí Olivella ha exposat els objectius i el funcionament d’EPqV: un web interactiu que recull reptes i propostes, plantejades per la ciutadania o extretes de les activitats que s’estan realitzant arreu del país, i tot plegat difós pels mitjans de comunicació i les xarxes socials.

Isabel-Helena Martí ha presentat la pionera trajectòria de l’entitat Sobirania i Justícia i, com a primícia, el programa de l’edició d’enguany de Building a New State (Construint un nou estat europeu) sobre política de seguretat i defensa a la UE, principis de la nova constitució catalana i com situar-nos en les tensions creatives que els estats actuals estan vivint (entre tecnocràcia i democràcia, entre realitats locals i globalització, entre estat del benestar i liberalització…).

Lluís Solà (de Sobirania i Justícia) ha detallat els mecanismes i alguns apunts sobre la política d’atracció d’inversions estrangeres a Catalunya, començant per fer conèixer les polítiques de protecció de les inversions amb els BIT (convenis bilaterals d’inversions). Fins el 2011 l’Estat Espanyol ha signat 68 acords bilaterals.

Joandomènec Ros (president de l’Institut d’Estudis Catalans – IEC) ha presentat les diferents activitats de reflexió sobre el futur del país, especialment el seminari Qüestions d’Estat organitzat conjuntament amb Òmnium Cultural i ha destacat algunes de les conclusions de la publicació sobre els principals temes:  llengua, educació, cultura, ciència, economia i societat i política.

Segueix llegint

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any