Trias alerta l’estat espanyol que pot prevaricar si prohibeix la consulta ‘sabent que és legal’

  • El batlle de Barcelona demana de canviar el discurs del 9-N perquè 'sembla que tothom cerca arguments perquè ens prohibeixin una cosa que farem legalment'

VilaWeb
ACN
19.08.2014 - 12:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Xavier Trias, ha advertit l’estat espanyol, en una entrevista a TV3, que si prohibeix la consulta ‘sabent que és legal’ podria prevaricar. ‘Si ho fan, és molt greu’, ha dit. I és que Trias està segur que la consulta ‘estarà feta i convocada legalment i les coses estaran ben fetes’, per tant no podran impedir que es faci amb aquest argument. A més, ha demanat canviar el discurs general del 9-N perquè ‘sembla que tothom cerca arguments perquè ens prohibeixin una cosa que farem legalment’.

Xavier Trias té molt clar que les urnes només es trauran al carrer el 9 de novembre ‘des de la legalitat’. ‘No ens hem de dedicar a donar peu a que diguin que fem il·legalitats’, ha sentenciat. El batlle de Barcelona alertat que l’estat espanyol ‘no pot fer coses que vagin contra la legalitat. Sempre ens avisen perquè no fem nosaltres coses il·legals. Si l’estat prohibeix una cosa sabent que és legal, és molt greu, perquè això és prevaricar. I nosaltres farem les coses ben fetes i legals. Però, atenció, que les coses també s’han de fer ben fetes des de les estructures de l’estat’, ha etzibat.

També ha afegit que des del Tribunal Constitucional espanyol es pot ‘matisar’ una llei o una convocatòria, però ‘si fas una llei legal, aquella llei és legal’. 

Trias també ha considerat que posar en dubte la legalitat i el 9-N no beneficia el procés ni ningú. ‘Donar la imatge que pot no haver-hi consulta és un error’, ha dit, i ha assegurat que no s’ha de patir per una impugnació ni s’ha de donar per feta la suspensió de la consulta.



’El president té molt clar que hem de fer la consulta i no hem d’explicar si farem una cosa o una altra si ens prohibeixen de fer-la. Hem de ser tossuts en aquesta direcció perquè s’ha de crear l’ambient i les condicions per a fer-la, perquè la farem legal’, ha argumentat.

Resposta unànime

Trias ha parlat de la necessitat d’una resposta unànime si finalment el 9-N no es pot fer. ‘Si malgrat tot això, ens ho volen impedir, el que s’ha de fer aleshores és reunir a tothom i tots els partits prendrem una posició unitària’, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any