La Mostra Gastronòmica de Cabrils espera superar els 24.000 visitants de l’any passat

  • 70 estands oferiran durant quatre dies plats, vins i caves del Maresme

VilaWeb
ACN
17.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans de Cabrils ha arrencat amb la intenció de superar els 24.000 visitants del 2013. La cita és un referent a la comarca i durant 4 dies permet degustar els plats, els vins i els caves més representatius del Maresme. Els responsables de la mostra han assegurat que cada any incrementa la varietat i la qualitat dels àpats i esperen oferir més de 25.000 tastos durant aquests dies. L’esdeveniment gastronòmic coincideix amb la festa major del municipi, s’organitza a l’Escola l’Olivera i compta amb 70 estands. “La mostra ha arribat a l’edat madura, intentar ampliar-la la podria posar en risc de morir d’èxit”, ha subratllat l’alcaldessa de Cabrils, Lina Moral.

Després de 27 anys de Mostra, l’alcaldessa de Cabrils, ha considerat que es tracta d’una cita consolidada que tot el Maresme espera. Una bona part dels restauradors de l’esdeveniment són de Cabrils i la resta d’arreu de la comarca. Els productes que s’hi ofereixen són autòctons del Maresme. “Els vins són de la DO Alella, alguna vegada ens han ofert vi de la Rioja però hem dit que no perquè volem els nostres”, ha explicat Morales.

La mostra compta amb un espai cobert i un altre descobert. Per això, les condicions meteorològiques són decisives any rere any. Morales però ha destacat que l’Ajuntament no es planteja canviar el lloc de la mostra. “No preveiem canviar la localització, sí que hem de treballar en guanyar capacitat per a muntar i desmuntar part de la mostra, en cas de pluja”, ha subratllat l’alcaldessa de Cabrils.

Segons ha explicat Morales en una entrevista a l’ACN, la xifra d’assistents varia amb unes 500 persones any rere any. Així, s’espera que aquest 2014 hi vinguin unes 25.000 persones. “Els visitants es concentren al recinte gastronòmic i, molts, mesos després, tornen a Cabrils per a tastar els plats als restaurants del municipi”, ha celebrat Morales.

La mostra gastronòmica coincideix amb la festa major de Santa Helena i alguns actes festius se celebren en indrets propers al recinte. “Espero que la mostra continuï molts anys, la gent espera aquests dies perquè tot queda molt junt i es gaudeix molt”, ha dit esperançada l’alcaldessa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any