Vols participar en la democratització de la generació d’electricitat?

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.08.2014 - 01:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En tancar l’any 2013, els defensors de les fonts d’energia renovables, hem vist materialitzat un antic somni: a l’estat espanyol l’energia eòlica ha estat la principal font de generació d’electricitat, superà la generació electro-nuclear i l’electro-tèrmica. 

Avui es pot afirmar que l’energia eòlica ha ridiculitzat obertament l’energia nuclear. Amb quina elegància es poden avui dia generar grans quantitats d’electricitat sense produir cap tipus de residu, sense cap tipus de contaminació!
 
Les paraules que la nucleocràcia i els seus servidors van pronunciar al seu dia, acusant els pioners de l’energia eòlica, de “voler tornar a les cavernes”, s’han tornat contra els qui aleshores les van dir. I han estat desmentides per la crua realitat, que ha posat de manifest que amb tecnologies complexes i perilloses com la nuclear és molt més probable destruir les bases ecològiques de la societat (vegeu el que ha passat amb els accidents de Txernòbil i Fukushima) que no amb tecnologies simples i amigables, com són les tecnologies que capten l’energia continguda en els fluxos biosfèrics i la transformen en energia útil a disposició de la humanitat.

Segueix llegint

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any