Troben la segona caixa negra de l’avió estavellat a Mali

  • Totes dies s'enviaran a l'Agència Internacional de Transport Aeri, a Montreal

VilaWeb
ACN
26.07.2014 - 19:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pas endavant per determinar quina va ser la causa de l’accident de l’avió MD83 EC-LTV de la companyia Swiftair dijous a Mali. Experts de les Nacions Unides han trobat aquest dissabte la segona caixa negra. Divendres, efectius de l’exèrcit francès van localitzar la primera. Les restes de l’avió, que es va desintegrar en el moment de l’impacte, es van trobar a la regió de Gossi, a Mali, prop de la frontera amb Burkina Fasso. Totes dues caixes s’enviaran pròximament a la seu central a l’Agència Internacional de Transport Aeri (IATA), a Montreal, per tal d’esbrinar les causes exactes del sinistre.

La troballa ha coincidit amb l’arribada aquest dissabte d’experts espanyols, francesos, algerians i malians per a avançar en les investigacions sobre l’accident d’aviació. Les males condicions meteorològiques és la hipòtesi que pren més força sobre les causes del sinistre, en què van morir els 110 passatgers i els sis membres de la tripulació. Swiftair és una companyia aèria privada espanyola que ofereix el seus avions -en aquest cas, un MD83 EC-LTV, a d’altres companyies, en aquest cas Air Algerie.

En el vol AH5017, que feia la ruta Ouagadougou-Alger, hi viatjaven passatgers de diversos estats, la major part francesos però també ciutadans de Burkina Faso, Líban, Algèria, Canadà i Alemanya, entre més. Tota la tripulació era de ciutadania espanyola i el pilot i la copilot tenia residència a Mallorca.

Vídeo: Les primeres imatges de l’avió estavellat a Mali

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any