Jaume March torna a exercir de director de l’IES Marratxí

  • Fa sis mesos que el govern balear va obrir-li un expedient i ara les mesures cautelars resten sense efecte

VilaWeb
Redacció
24.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jaume March torna avui a la feina de director de l’IES Marratxí, després d’haver-ne estat apartat. El 24 de gener la conselleria d’Educació balear va obrir-li un expedient i el va suspendre de les seves funcions per haver expedientat una ex-alumna del centre que havia enregistrat il·legalment un docent, un fet que vulnera el decret de drets i deures dels alumnes. Avui es compleixen sis mesos de l’obertura de l’expedient, moment en què les mesures cautelars queden sense efecte. 

L’expedient del gener era el segon que el govern balear obria al director de l’institut. El primer, l’hi havia obert el mes de desembre ‘per haver conculcat el dret a l’educació’ durant els dies de vaga. Una família afí al Círculo Balear va denunciar el director a inspecció educativa i la conselleria va actuar. En aquest primer cas no el van suspendre de sou i feina, com sí que els va passar a alguns directius menorquins.

La denúncia d’uns pares que va desembocar en l’obertura del segon expedient a March va quedar arxivada al maig. La interlocutòria assenyalava que no hi havia indicis racionals que Jaume March hagués comès cap fet punible. La resolució judicial va donar força a Jaume March davant l’expedient que li imposava la consellera Joana Maria Camps. Així i tot, l’instructor dels dos expedients no li ha fet arribar cap proposta de resolució.

Al gener, quan va ser expedientat, Jaume March va rebre el suport explícit de tots els càrrecs orgànics de l’IES Marratxí, que van dimitir en bloc. Alhora, l’Assemblea de Docents va denunciar la repressió contra March per part de la conselleria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any