Primer aplec del Pi de les Tres Branques després de la mutilació

  • El docent Jaume Sastre, que es va estar quaranta dies en vaga de fam per la llengua, hi assisteix com a representant de les Illes

VilaWeb
Redacció
20.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com cada tercer diumenge de juliol, l’esplanada de Campllong acull l’Aplec del Pi de les Tres Branques, que enguany és marcat per l’atemptat contra l’arbre de fa dos mesos. El Pi de les Tres Branques, símbol de la unitat dels Països Catalans, va aparèixer el dia 13 de maig amb una branca serrada, tombada a terra i enmig de la carretera d’accés.

El batlle de Castellar del Riu (Berguedà), Adrià Solé, espera que la consternació que va causar l’atac comporti un augment de l’assistència de persones a l’aplec, juntament amb l’any decisiu que viu el país. Entre aquests assistents hi ha Jaume Sastre, el docent mallorquí que va fer una vaga de fam de quaranta dies en defensa d’una educació digna en català a les Illes.

Sastre és el representant de les Illes a l’aplec anual de l’independentisme a Campllong, on és costum que hi hagi representants de tot el territori. Per part del País Valencià enguany hi ha David Garrido, historiador i autor de la biografia ‘Ramon Berenguer IV’, ara que fa nou-cents anys que va néixer; i del Principat hi ha Roger Buch, politòleg i professor, que ha escrit ‘Asfixiant la llengua‘, una crònica dels atacs a la llengua catalana. També hi és present l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), amb la participació de Jaume Marfany.

Primer assaig de la V al Berguedà

Aprofitant l’aplec, de fet, l’ANC del Berguedà s’ha organitzat per a crear una V gegant a la zona on hi ha l’arbre. Es començarà a preparar a les deu i tindrà per vèrtex el pi, d’on sortiran dues branques de 77 metres amb una obertura de 60 graus. L’entitat també vol liurar a totes les territorials i els ajuntaments que vagin a l’aplec un plançó de tres branques perquè el puguin plantar als seus municipis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any