Damon Albarn, l’inici potent del Festival Cruïlla Barcelona

  • L'ex-cantant de Blur i Gorillaz reuneix centenars de fans

VilaWeb
ACN
12.07.2014 - 10:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Festival Cruïlla Barcelona ha arrencat aquest divendres al Parc del Fòrum amb un dels plats forts del cartell. L’ex-cantant de Blur i Gorillaz, Damon Albarn, ha actuat a dos quarts de nou, a plena llum del dia i en una franja normalment reservada a grups menys destacats. Això ha fet que el recinte s’animés abans del que ha estat habitual en edicions anteriors, i per tant la jugada li ha sortit bé al festival i als grups amb actuacions més matineres, com Bongo Botrako, Angus & Julia Stone o l’Orchestra Feriluche. El músic britànic ha presentat el seu primer disc en solitari, ‘Everyday Robots’, però no s’ha estat de regalar al públic alguns (pocs) dels grans èxits de Blur i Gorillaz.

El nou disc de Damon Albarn, el primer en solitari de la seva carrera i de nom ‘Everyday Robots’, va veure la llum el passat 28 d’abril. L’àlbum compta amb col·laboracions com la de Brian Eno i Natasha Khan, de Bat For Lashes. La publicació d’aquest disc era un bon pretext per fer tornar Albarn a Barcelona un any després que actués amb Blur al festival Primavera Sound. Però bona part del públic volia escoltar, precisament, les cançons de la mítica banda britànica i també del grup virtual Gorillaz que Albarn va formar amb Jamie Hewlett l’any 2000. 

En aquest sentit, el músic no ha decebut el públic, i no ha escatimat alguns dels clàssics de Blur. Amb tot, però, Albarn ha centrat l’actuació en les cançons del seu nou disc, en general de to reposat i amb algunes peces més intenses. El cantant s’ha mostrat proper al públic, al qual ha refrescat llençant aigua en més d’una ocasió, i fins i tot ha baixat de l’escenari per deixar-se estimar per les primeres files. 

La primera jornada del Cruïlla Barcelona és, un cop més, una mostra evident de l’eclecticisme musical d’aquest festival. Aquest esperit és el que fa que en un mateix espai i en poques hores de diferència es puguin veure actuacions d’un referent del brit pop (Albarn), exponents de la música festiva local (Txarango o Bongo Botrako), el millor hip hop estatal (Violadores del Verso), la proposta ‘indie’ de Band of Horses o el ritme imparable de Calle 13. Tot això i més, només avui. 

En total, el festival ha programat 30 grups d’estils prou diferents durant tres dies. I és que enguany el Cruïlla s’estén fins diumenge, amb una jornada de tarda amb la francesa Zaz i els catalans Blaumut. Maclemor & Ryan Lewis seran el cap de cartell de dissabte, segona jornada del festival en què també destaca Jack Johnson, The Selecter, Jazzanova, Berri Txarrak, i els catalans Maria Rodés, Za! i Joan Dausà. 

A més del cap de cartell Macklemore & Ryan Lewis i de grups dels quals ja es coneixia la seva participació (Zaz, Vetusta Morla, Berri Txarrak o Calle 13) aquest any actuaran al festival Jack Johnson, Txarango, Joan Dausà, Band of Horses, Bongo botrako, Skip&die, Jazzanova, Valerie June i Blaumut entre d’altres.

L’organització ha mostrat el seu convenciment de l’adequació del cartell al tipus de públic del festival i confia en superar les xifres d’assistència que es van assolir l’any passat, sobrepassant així les 31.000 persones que es van acostar el 2013 al Parc del Fòrum.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any