L’ANC engega la campanya del sí-sí abans de l’Onze de Setembre

  • Avui ha d'anunciar la campanya d'actes per a internacionalitzar el procés català, prèvia a la V gegantina de l'Onze de Setembre

VilaWeb
Redacció
10.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com els dos últims anys, la gran mobilització que ha previst l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per a l’Onze de Setembre anirà precedida de nombrosos actes descentralitzats, com ara assaigs de la V i mosaics amb la cara de polítics de tot el món. S’organitzaran durant els mesos de juliol i agost i la primera setmana de setembre, amb els objectius clars d’internacionalitzar el procés i dinamitzar el territori. Per això es faran tant a tot Catalunya com en algunes ciutats del món, amb la col·laboració de les assemblees exteriors de l’ANC.

En la presentació de la campanya d’avui a la tarda, en què intervindrà la presidenta Carme Forcadell, també s’espera que s’apuntin alguns detalls de la V gegant de Barcelona de l’Onze de Setembre i que es presenti la campanya pel sí-sí que vol engegar l’entitat aquest estiu, en vistes de la consulta del 9 de novembre.

Després de la gran manifestació del 2012 i de la immensa cadena humana de l’any passat, l’ANC va revelar a l’abril la mobilització d’aquest Onze de Setembre: una V gegantina –‘de Via, de Voluntat, de Votar i de Victòria’– que ha d’omplir de gent la Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona, i que confluirà a la plaça de les Glòries.

La V s’organitzarà per trams i els participants s’hi hauran d’inscriure prèviament i, d’entrada, tan sols hi podran accedir els qui s’hi hagin apuntat. El sistema d’inscripció s’ha d’activar ben aviat i funcionarà com l’any passat amb la Via Catalana, de manera que l’organització pugui preveure si cal reforçar un tram que tingui poca afluència i la densitat de participants quedi ben repartida.

L’ANC ha d’explicar-ne encara els detalls, com per exemple com seran les samarretes, els terminis d’inscripció, la participació de grups de cultura popular i d’animació, les instruccions per als participants –que tindran un paper destacat en l’escenificació reivindicativa–, la inscripció per grups, etc.


Notícia relacionada:

La mobilització per la V de l’Onze de Setembre satura la reserva d’autocars (3-7-2014)

Forcadell: ‘Hem de treure les urnes al carrer i el qui s’hi atreveixi, que les retiri’ (1-7-2014)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any