Convergència decideix: al grup liberal o amb ERC, ICV i SNP

  • La direcció de CDC tancarà avui el debat sobre la continuïtat de Ramon Tremosa al grup ALDE del Parlament Europeu

VilaWeb
Redacció
07.07.2014 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Convergència Democràtica de Catalunya decideix avui si Ramon Tremosa deixa l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE) i s’integra en un altre grup del Parlament Europeu o si, per contra, s’hi queda i conviu amb Ciutadans i UPyD. El secretari d’organització del partit va dir la setmana passada que compartir espai amb aquests dos partits unionistes i populistes era molt difícil: ‘Per continuar han de passar moltes coses, perquè la convivència és molt complicada, se’ns fa molt difícil.’ Però les converses amb els líders liberals per a fer-los entendre que hi ha una ‘contradicció’ entre les seves tesis favorables al dret de decidir i les dels nous eurodiputats espanyols no sembla que hagin donat fruit.

Per començar, la direcció del grup ha deixat pendent l’assignació de Tremosa a la comissió d’Economia del Parlament Europeu. És una mesura de pressió perquè si CDC decidís d’anar-se’n Tremosa es quedaria sense plaça en la comissió on ha treballat aquests últims cinc anys d’una manera molt activa.

A CDC hi ha dirigents que pensen que, després de tants anys formant part de la família liberal, l’arribada de dues formacions espanyolistes no pot fer-los-en marxar. A més, donen molt valor a les facilitats que pot tenir el partit per a accedir a governs i primers ministres europeus vinculats també al partit liberal. Però, per una altra banda, hi ha dirigents que demanen de sortir del grup perquè consideren que la coherència amb el dret de decidir i el compromís amb el procés sobiranista passa per sobre.

Si finalment CDC surt del grup parlamentari, mirarà de mantenir-se dins el Partit Liberal Europeu –on no hi ha UPyD i Ciutadans– i integrar-se en el grup Verds-ALE amb ERC, ICV i el Partit Nacional Escocès, entre més.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any