Mònica Oltra: ‘Era tan vergonyós allò que havien de votar que s’han tancat per fer-ho’

  • La diputada de Compromís parla de la seua expulsió de les Corts · Ho ha aprovat el PP en un ple a porta tancada

VilaWeb
Redacció
11.06.2014 - 13:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El grup del Partit Popular a les Corts Valencianes ha sancionat la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, llevant-li la condició de diputada durant un mes. La decisió, que s’ha pres a porta tancada, no té precedents i ha rebut la reprovació de l’oposició. En declaracions a VilaWeb, Mònica Oltra acusa el PP de tirà i d’haver confós la majoria absoluta amb poder absolut. 

Com creieu que s’ha arribat a una situació com aquesta?
—S’hi camina des de fa temps. Els filtres democràtics s’han anat eliminant en la deriva de poder absolut del PP. Per això passen totes aquestes coses. No s’arriba a una situació de corrupció com aquesta si abans no s’ha deixat la democràcia sense defenses. Forma part del camí cap a una democràcia autoritària, cap a un model de tirania de la majoria. I aquesta n’és l’exemplificació: la majoria expulsa una diputada per haver denunciat les seues indecències, la corrupció i, simplement, perquè pensa d’una manera diferent. 

És la primera vegada en trenta-un any que s’aparta una diputada… 
—És un símptoma de com el PP ha confós majoria absoluta amb poder absolut. I de com s’aplica un model de tirania en què no es conformen a tenir majoria per a guanyar les votacions sinó que volen llevar la paraula als qui pensen, senten i voten diferent. 

I ho han fet a porta tancada.
—Aquesta és una altra! Era tan vergonyós allò que havien de fer que s’han tancat per fer-ho. No han deixat entrar-hi ningú, ni tan sols els periodistes, que són una part essencial de la democràcia. Això és una democràcia segrestada. Quan algú es tanca així és perquè allò que fa és molt vergonyós.  

Aquesta tensió creixent del PP amb l’oposició deu tenir a veure amb les últimes enquestes electorals i amb els resultats de les europees, no?
—És la reacció del PP davant la pèrdua de confiança dels ciutadans. Hi ha una descomposició del PP. I això també és un signe de por, de la por de perdre el poder, que pot tenir moltes conseqüències, perquè perdre el poder pot fer destapar encara més les seues actuacions il·legals. Quan algú comet un atac brutal a la democràcia com aquest, en el fons evidencia la seua por. Saben que ja no tenen la confiança de la gent i això els ha posat molt nerviosos. 

Què fareu ara? 
—Presentarem un recurs al Tribunal Constitucional, perquè creiem que aquesta mesura no s’ha executat d’acord amb la llei. Denunciarem la situació de precarietat democràtica en què vivim i continuarem lluitant per recuperar la dignitat del nostre poble i que els representants polítics no ens avergonyesquen. Si volen fer-nos callar, aconseguiran tot el contrari. Continuarem lluitant amb més força per la decència política.

Informació relacionada:

Escàndol a les Corts Valencianes per l’expulsió de Mònica Oltra (08.05.2014)

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any