Anàlisi post-electoral

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

És ben simptomàtic que tant PSOE com PP valoren les eleccions en funció dels mals resultats mutus sense fer autocrítica. Estan nerviosos perquè el bipartidisme fa aigua i és que els resultats de diumenge 25 de maig demostren que, per una banda la ciutadania ha donat l’esquena al bipartidisme, i per l’altra, una vegada més, les empreses de demoscòpia s’han cobert de glòria amb les prediccions electorals, ja que comparar les prediccions que van fer amb els resultats a les urnes fa riure.

Lamentablement no és sorprenent, perquè després ja ens queda clar que les enquestes que es fan públiques abans d’unes eleccions són instruments per a orientar el vot en una direcció, la que interessa qui encarrega l’enquesta: el #ppsoe. Després també tenen gràcia les anàlisis post-electorals. Si convé, es barreja dades d’europees amb les municipals, o generals, o autonòmiques, el que siga més convenient. I si interessa, dir açò: el PP és el partit que ha guanyat les eleccions i el PSOE, a poca distància, el segon vencedor. I tots contents.

També és curiós que ara que nosaltres estem millorant resultats en clau progressista, ecologista i sobretot en el fet més diferencial, en clau valencianista,  hi haja dirigents del PSOE d’ací que vulguen diferenciar entre PSOE i PSPV, com si foren dues coses diferents, quan la realitat és la que és: mai no s’ha registrat una candidatura del PSPV.

Localitzant els resultats a Ontinyent, i pel que fa a Compromís, tenim un increment important de vots i tindrem per primera volta un eurodiputat, contribuint des d’Ontinyent amb 1828 vots, resultat que multiplica quasi per sis el de les darreres europees. Respecte als partits del sistema, des del PP han remarcat que són el partit més votat a Ontinyent, seguint l’argumentari del partit, però sense referir-se a la pèrdua de prop de 4.000 vots, i el PSOE remarquen el ‘bon resultat’ obtingut en referir-se al 48% dels vots aconseguits entre els tres partits que donen suport al govern local, obviant la seua pèrdua de quasi 3.000 vots, sent cridaner que a ciutats com Xirivella o la pròxima Alcoi, al tenir el govern els socialistes, han guanyat les eleccions.

En resum, som la tercera força i tenim l’increment més gran dels vots aconseguits, de 332 vots en 2009 a 1.828 vots al 2014. A Compromís tenim la marca, tenim gent il·lusionada i treballadora i sobretot tenim projecte. Tot i no tenir el suport o la cobertura que ens mereixeríem, gràcies a les xarxes social estem aplegant a molta gent, especialment en el sector més jove de la població, per això cal seguir treballant en la mateixa direcció que fins ara, denunciant la corrupció, però també de forma constructiva fem propostes alternatives per a seguir defensant persones, defensant els nostres drets fonamentals, la nostra cultura, la nostra llengua i la forma valenciana de veure el món, sense caure en el parany de l’eufòria per a aconseguir entre totes i tots esdevindre la força que suposarà el canvi a la nostra ciutat, a la nostra comarca i al nostre País.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any